CNN'DEN ERDOĞAN'A ŞOK YANIT

CNN'DEN ERDOĞAN'A ŞOK YANIT

Haberlerimizin ve muhabirimizin arkasındayız

31 Mayıs günü Gezi Parkı Yıldönümü'nde Taksim'de Canlı Yayın yapan CNN International muhabiri polislerce gözaltına alınmıştı.Pasaport bahanesi ile kısa süre göz altına alınıp ardından salıverilen CNN Muhabiri can güvenliği olmadığı gerekçesi ile geri çekilmişti. Dün kendilerine karşı AKP'li Burhan Kuzu tarafından yapılan eleştiriye ağır bir biçimde yanıt veren CNN, bu gün Başbakan Erdoğan'ın yaptığı eleştiriye ibretlik bir yanıt daha verdi..

TEK CÜMLELİK YANIT

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında CNN International muhabiri Ivan Watson'a dair konuşmasının ardından, CNN International'ın halkla ilişkiler departmanı medya kurumlarına tek cümlelik şu açıklamayı geçti:
“ Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız, ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve tarafsız olmuştur, olmaya devam etmektedir. (We stand unequivocally by our reporting from Turkey, which has been and continues to be fair, factual and impartial.)

MELİH GÖKÇEK'TE BBC MUHABİRİNİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

BBC muhabiri Selin Girit, Melih Gökçek’in hedefi oldu. Girit, Yoğurtçu Parkı’ndaki forumlara katılıp orada konuşulanları tweet atmıştı. Girit’in attığı tweet şöyleydi:#Yoğurtçu forumundan bir öneri: Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler.


Selin Girit’in iki gün önce attığı bu tweet, Gökçek’e göre vatan hainliği olarak yorumlandı. Gökçek, bu tweet’lere karşılık, “Ekonomiyi çökertmek istiyorlar. Tekrar hasta adam hayali kuruyorlar” diye yazdı.

Gökçek’in açtığı hashtag’a karşılık, Melih Gökçek’in provokatörlük yaptığını düşünenler ise #ProvokatörMelihGökçek hashtag’ini birinci sıraya taşınmıştı.

Selin Girit, Twitter hesabından, “Yoğurtçu forumundan bildirdiğim tweetler nedeniyle @06melihgokcek tarafından hedef gösterildim. #basinozgurlugu” yazarak Gökçek’in attığı tweetleri kaynak gösterdi.

Girit’e birçok gazeteci Twitter’dan destek vermişti.

AKP'NİN DEMOKRASİ BAKIŞ AÇISI

Ülkemizde yaşanan her olayda günah keçisi ilan edilmeye çalışılan yabancı basınsa Burhan Kuzu'nun hedefindeydi. Kuzu, Twitter'da CNN'i eleştiricem derken Bloomberg İstanbul Bürosu Temsilcisi Benjamin Harvey'in cevabıyla ava giderken avlandı.

İşte o şok tweet;

 

kapakkk.png

Kaynak:Haber Kaynağı