Cinsel hayatın neredeyse bitmesine sebep olan 6 yiyecek

Cinsel hayatın neredeyse bitmesine sebep olan 6 yiyecek

Son zamanlarda cinsel hayatınızda birtakım değişiklikler yaşıyorsanız sorunu başka şeylerde aramadan önce yediğiniz ve içtiklerinize bir göz atın.

Monosodyum Glutamat

Yiyeceklere lezzet vermesi amacıyla paketli gıdalarda kullanılan bu madde, düzenli olarak tüketildiğinde baş ağrısına, depresyona ve libido düşüklüğüne neden olur. Paketli ürünlerin zararları aşikar. Ne kadar az tüketirsek sağlığımız için o kadar iyi!

kurabye

Peynir
 

"Ne? Peynir mi?" dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bizim için de biraz şaşırtıcı oldu. Hemen açıklamasını yapalım: Antibiyotikler ile tedavi edilen hayvanların sütünden yapılan peynirler, sıklıkla tüketildiğinde hormon bozukluğuna sebep olabilir. Hormon bozukluğunun içerisine seks hormonları da dahil oluyor. Bu nedenle, yediğiniz peynirin nasıl üretildiğini bilmeniz gerekiyor. En doğalından, en organiğinden!

iStock-177312750

Kahve
 

Aşırı kahve tüketimi, böbreküstü bezlerinin düzenli çalışmasını zamanla bozar ve sonuç olarak hormonlar olumsuz yönde etkilenir. Peynirde olduğu gibi bu hormon grubuna seks hormonları da dahildir. Sağlığınız için günde bir bardak içmeye özen gösterin.

iStock-595113104

Patates Cips
 

Ucuz ve kalitesiz yağlarla elde edilen patates cipsler, vücutta libido düşüklüğüne neden olur. Libido düşüklüğü de beraberinde kalitesiz bir cinsel hayat getirir.

iStock-507215030

Gazlı İçecekler


Elde edilen araştırmalar sonucu gazlı içecekler depresyona girmeyi kolaylaştırıyor. Depresyonla birebir bağlantılı olan libidoyu da burada unutmamak lazım.

iStock-679837098

Konserve Çorbalar

Konserve çorbaların içerisinde oldukça fazla koruyucu maddeler bulunur. Koruyucu maddeler ise kan basıncına sebep olur. Kan akışının azalması cinsel organları da olumsuz yönde etkiler ve ereksiyon sorunu yaşanabilir.

iStock-613341058

 

İlgili Haberler