ÇİN'DE RÜŞVETE ÖMÜR BOYU HAPİS

ÇİN'DE RÜŞVETE ÖMÜR BOYU HAPİS

Yolsuzluklara karşı savaş açan Çin yönetimi, kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.

 

ÇİN YOLSUZLUK YAPANA ACIMADI

Yıllardır “dokunulmaz” kabul edilen Komünist Parti’nin birçok üst düzey yetkilisi, haklarındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevden alındı, ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

Çin Ulusal Reform ve Kalkınma Komisyonu eski Başkan Yardımcısı Liu Tienan'e ömür boyu hapis cezası verildiği bildirildi. 

Şinhua ajansının haberinde, Liu Tienan'ın "rüşvetten" suçlu bulunarak Hıbey eyaletindeki Langfang Orta Halk Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

KENDİNE KAZANÇ SAĞLADI

Çin Yüksek Halk Savcılığı eylül ayında, Liu Tienan'ın "rüşvet ve gücünü kötüye kullanmakla" suçlandığını açıklamış ve mahkemede, görevini kötüye kullanarak kendine ve başkalarına kazanç sağladığı savunulmuştu.  

31-ji-yingnan.jpg

Çin'de üst düzey bir siyasetçi olan ve ülkenin en etkili ekonomi planlama organlarından birinin başkan yardımcılığını yapan Liu, bunun yanı sıra Ulusal Enerji İdaresi Başkanlığı görevini de üstlenmişti. 

image-494798-breitwandaufmacher-kbbi.jpg

PARALARINA EL KONULDU

SON örnek, 2002-12 arasında ülkedeki en önemli görevlerden Kalkınma Komisyonu Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Liu Tienan oldu. Mahkeme, Liu’yu 35.58 milyon yuan (yaklaşık 5.8 milyon dolar) rüşvet almaktan müebbet hapse çarptırdı. Liu’nun tüm kirli paralarına da el kondu.
Mahkemede ‘Oğluma kötü örnek oldum’ diye ağladı
Savunmasında suçunu kabul eden ve her cezaya razı olduğunu söyleyen Liu, “İddianameyi okuduğumda, kendime ‘Nasıl bu hale geldim’ diye sordum. Oğluma kötü örnek oldum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı