BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SKANDAL OLAY

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SKANDAL OLAY

Belediyenin kaçak yapıları tespit etmek ve yıkmakla görevli daire başkanı kaçak villa yapıyor, tespit ediliyor, yıkım kararı veirliyor ama kimse yıkmaya cesaret edemiyor

 

Bursa'da yine AKP'li belediyenin yarattığı bir skandal neredeyse bir yıldır konuşuluyor ama Belediye Başkanı Altepe'nin bu kanunsuzluk hiç umurunda olmuyor. Geçen yılın Eylül ayından beri yerel basının üzerine gittiği olay ise tarihe geçecek cinsten.

KAÇAK YAPILARI YIKMAKLA GÖREVLİ BAŞKANIN YAPTIĞI REZALET

Belediyenin kaçak yapıları tespit etmek ve yıkmakla görevli daire başkanı kaçak villa yapıyor, tespit ediliyor, yıkım kararı veirliyor ama kimse yıkmaya cesaret edemiyor. Üstelik konununda üzerini örtme çabaları az görülür cinsten. İşte yerel basın Bursa Olay'da "Kaçak Villayı Yıkacak Babayiğit Aranıyor" başlığı ile çıkan haber.

ZABITADAİRESİ BAŞKANININ KAÇAK VİLLASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mahmut Turna'nın İznik- Göllüce'deki kaçak villası bir türlü yıkılamıyor.

İznik belediyesi topu Bursa Büyükşehire atarak, mahkemenin yıkım kararını uygulamıyor.

1 YILDIR SORULAN SORU YİNE SORULDU

Yılan hikayesine döndürülen yıkımın halen neden bekletildiği bugünkü meclis gündeminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye tekrar soruldu.

ODUNLUK VİLLA OLDU!

2016 mart ayında İznik göllüce'deki göl kenarında bulunan 40 metrelik bir odunluğu tamir ediyorum gerekçesiyle, 200 metrekare dubleks villaya dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi başkanı Mahmut Turna'nın kaçak villasıyla ilgili geçtiğimiz eylül ayında yıkım kararı verilmişti. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen villa halen yerinde duruyor.

İZNİK BELEDİYESİ OYALIYOR

Villanın bulunduğu İznik ilçe belediyesi, "yıkım makinesi desteği istiyoruz" diyerek topu büyükşehire atıyor. Kararın uygulanmasını bu şekilde erteleyen belediyenin daha ne kadar bekleyeceği merak ediliyor.

MHP, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SORDU

Kaçak villa ile ilgili bugünkü büyükşehir meclisinde soru önergesi veren MHP grubu; Zabıta müdürünün villasını kimler neden korumaya çalışıyor, mahkeme kararı olmasına rağmen aylardır neden bekleniliyor, Bursa büyükşehir belediye bu çalışanıyla ilgili herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor mu, İznik belediyesi kararı uygulamak için daha ne bekliyor? diyerek soru önergesi verdi.

 

İlgili Haberler