Bulgaristan'dan ilişkilerinde "şok" gelişme

Bulgaristan'dan ilişkilerinde "şok" gelişme

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı,geçen hafta Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'yı Şumnu kentinde gözaltına alarak sınır dışı etti.

Avrupa ile AKP arasında başlayan ve Türkiye ilişkilerinede sirayet eden "Propaganda" krizi bir ülkeye daha sıçradı. Bulgaristan önce Avrupa'ya ihraç mallarını götüren TIR geçişlerini yavaşlatarak kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden oldu, ardından skandal önlemler geldi.

AKP MİLLETVEKİLİNE VE DİN ATEŞESİNE GİRİŞ YASAĞI

AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçuibrahim tarancı,sınır dışı,aziz babuşçu,din ateşi,istenmeyen adam ve Sofya'daki elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata'nın "istenmeyen yabancılar" listesine alınarak Bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı ortaya çıktı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS), ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle geçen hafta Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'yı Şumnu kentinde gözaltına alarak sınır dışı etti.

5 YIL BULGARİSTAN YASAĞI

bulgaristan-sinir1.jpg

Tarancı'nın 5 yıl boyunca Bulgaristan'a girişinin yasaklandığı açıklandı. Aynı gün adı açıklanmayan 2 kişinin daha aynı gerekçelerle "istenmeyen yabancılar" listesine alındığını duyuruldu. Bulgar medyası o kişilerin AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ile elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata olduğunu yazdı.

İlgili Haberler