Bu Haberi Yaptık Amerika Türkiye Arasında Kriz Çıktı

Bu Haberi Yaptık Amerika Türkiye Arasında Kriz Çıktı

Başbakan Erdoğan'ın "Occupy Wall Street'te 17 kişi öldü" sözlerine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi, haberimiz kriz yarattı

AMERİKAN'IN TÜRKİYE BÜYÜK ELÇİLİĞİ TWEETİNİ NEDEN SİLDİ?

Bu gün haber sitemizin de yayınladığı, ajanslara düşen bir haber vardı. Biz haberi sadece manşetini değiştirerek metnini olduğu gibi yayınladık. "ABD elçiliğinden, Erdoğan'a Jet Yalanlama" manşeti ile verdiğimiz haber, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve çok okundu. Haber Şöyleydi.


 
ABD ELÇİLİĞİN'DEN ERDOĞAN'A JET YALANLAMA
 
Başbakan Erdoğan'ın "Occupy Wall Street'te 17 kişi öldü" sözlerine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi.
 
 
 ABD Büyükleçliğinin twitter hesabından yapılan açıklamada, "US Occupy Wall Street hareketi ile ilgili raporlar yanlıştır. Bu harekete istinaden hiçbir polis müdahalesi ölümle sonuçlanmamıştır" ifadelerine yer verildi. (HABER İÇİN TIKLAYIN)

HABER YAPTIK DİPLOMATİK SKANDAL MI ÇIKTI?

Haberin ardından editörlerimizden birinin dikkatini sosyal medyada bir paylaşım çekti. Tiwitter ve Faceebok adlı sosyal medya sitelerinde kullanıcıların, fenomen bir muhalif olarak yakından tanıdığı , Yorgo Angelopoulos'un paylaştığı bir tweet mesajında, yaptığımız haberde adı geçen elçilik twitinin silindiği yazıyordu. Gerçekten de Yorgo'nun ekran görüntüsünü de paylaştığı konu, tam bir skandaldı. Koskoca Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyük Elçiliği (Obama'yı Türkiy'de temsil eden kurum) yazdığı ve Erdoğan'ın söylediklerini yanıtlayan beyanını ne olduysa gerisin geri siliyordu.

Yaptığımız haberin Amerika ile Türkiye arasında bir krize neden olduğu anlamı çıkıyordu sonuçta. Özeti şuydu Erdoğan Gezi Parkı Direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısını karşılaştırmak amacıyla, Amerika'da meydana gelen ve 17 kişinin öldüğü Ocuupy Wall Street'ti örnek gösteriyor, ABD Elçiliği de Twitter hesabından bu örneği yalanlayan bir tiwet atarak, "Bizde ki ölümler polis müdahelesi sonucu olmamıştır" diyor.
Kısa bir içeriği bulunan ve abonesi bulunduğumuz ajanstan alınarak, aynen yayınlanan bu haberin  ardından böyle bir gelişme meydana geliyordu..

DAHA BETERİ DE VAR

 Yorgonun ekran görüntüsünü paylaştığı mesajın atıldığı, Amerikan Büyükelçiliği Twitter hesabını incelediğimizde, gerçekten de şok yaşadık. Tweet siliinmiş yerine bu güne ait başka mesajlar konulmuştu. Demek olan olmuştu. Gözlerimize inanmadık biz bir hayali kopyalama mı yaptık diye. Google araştırmamız sonrasında haberin bizden sonra bir kaç sitede daha verildiğini gördük. Bunlardan birisi CNN Türk sitesi,birisi ise Yurt gazetesiydi. Haberi ucundan kenarından veren bir çok yerde ise bulamadık.
Siz düşünün artık medyamızın neden penguen yayınladığını. Allahtan başka siteler de haberi yayınlamış ve acar muhalif Yorgo, silinmeden önceki ekran görüntüsünü bulup yayınlamıştı. Yoksa 5 aylık bir haber sitesi olan Haber Artı Türk diplomatik krize neden olmaktan tutunda, hükümeti devirmek için örgüt kurmaya kadar kaç suçtan yargılanacaktı Allah bilir. Habere konu olan ABD Elçiliği Tweet'ini maştten veriyoruz, Silindikten sonra ki sayfa görüntüsünü ise buradan.

İŞTE ATTIĞI TWEETİ SİLEN KOCA AMERİKA'NIN BÜYÜKELÇİLİK RESMİ TWITTER SAYFASI