BOSNA'DA SEL FELAKETİ!

BOSNA'DA SEL FELAKETİ!

Türk Kızılayı, selin vurduğu Balkanlar'a yardım malzemesi gönderiyor.

Türk Kızılayı, selin vurduğu Balkanlar'a yardım malzemesi gönderiyor.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, aşırı yağışlar nedeniyle nehir taşkınlarının yaşandığı Balkanlar'daki gelişmeleri olayın yaşandığı ilk andan itibaren takip eden Türk Kızılayı, bölgeye yardım malzemesi gönderecek.

İlk etapta Bosna-Hersek için acil durum malzemeleri hazırlayan Türk Kızılayı'nın yardımları yarın yola çıkacak. 432 mutfak seti, 2 bin 250 battaniyeden oluşan bir tırlık yardım malzemesi Bosna-Hersek'e gönderilecek, diğer bölgeler için de yardım çalışması organize edilecek. 

Kızılhaç yöneticileriyle temas halinde olan ve onlardan gelen talepler doğrultusunda yardım malzemesi hazırlığı yapan Türk Kızılayı, gelebilecek talepleri ön görerek yeni yardımların bölgeye sevki için de hazırlık yapıyor.

Balkanlar'da yaşanan afetle ilgili gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı yöneticileri, yardım malzemelerinin Bosna-Hersek'e ulaşmasının ardından bölgeye gidecek ve yeni yardımlara ilişkin yetkililerle görüşecek. Kızılay yöneticileri yardım dağıtım faaliyetlerine de katılacak. - Ankara