Beyin Sarsıntısı Geçiren Clinton İstifa  mı Edecek?

Beyin Sarsıntısı Geçiren Clinton İstifa mı Edecek?

Amerikan medyasında göre Obama, beyin sarsıntısı geçiren Hillary Clinton'ın yerine Dışişleri Bakanlığı görevine kimin geleceğine karar verdi.

RAHATSIZLANAN CLINTON YERİNE KERRY'Mİ GELİYOR
 
ABD Başkanı Obama'nın, ABD Kongresi senatörü John Kerry'i, ABD Dışişleri Bakanı adayı olarak seçtiği belirtiliyor.
 
Amerikan medyasında göre Obama, beyin sarsıntısı geçiren Hillary Clinton'ın yerine Dışişleri Bakanlığı görevine kimin geleceğine karar verdi.
 
Amerikalı bir yetkilinin sözlerine dayandırılan haberlerde, Obama'nın, ABD Kongresi Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Parti Massachusetts Senatörü John Kerry'i, ABD Dışişleri Bakanı adayı olarak göstereceği kaydediliyor. Dış politika konusunda yüksek deneyimi bulunan Kerry'nin adaylığına, Cumhuriyetçi Parti de sıcak bakıyor.
 
Obama'nın kararını bu hafta içinde açıklayabileceği ifade ediliyor. 
 
ABD Dışişleri Bakanlığı için Obama'nın favori adaylarından olan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, bu hafta Obama'ya mektup yazarak, olası adaylığından çekilmişti.  
 
 
BEYİN SARSINTISI GEÇİRMİŞTİ
 
ABD tarihinin “en az oturan bakanı” olarak nitelendirilen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton (65), Bahreyn gezisi sırasında kaptığı mide virüsünün yol açtığı aşırı su kaybından ötürü bayıldı ve beyin sarsıntısı geçirdi.
 
 
Dışişleri Bakan yardımcılarından Philippe Reines, Clinton’ın evinde istirahat ettiğini ve doktorlar tarafından sürekli izlendiğini açıkladı. 
 
Clinton geçen hafta rahatsızlığı nedeniyle Fas’’taki “Suriye’nin dostları” toplantısına katılamamış ve takip eden haftadaki bütün gezilerini de iptal etmişti. 
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victorio Nulan, “Gerçekten çok hastaydı. Bu mide virüsü gerçekten en kötülerinden biri” diye konuştu. Nulan, Clinton’ın çalışmalarını tedavisi bitinceye kadar evinden sürdüreceğini söyledi. Clinton’ın gelecek perşembe Kongre’de 11 Eylül’de 4 Amerikalı yetkilinin ölümüne neden olan Bingazi’deki saldırıyla ilgili ifade vermesi bekleniyordu. Kongre yetkilileri, Clinton’ın ifade vereceği oturumun ertelenmesinin beklendiğini söyledi.