BBC BİZİM 1 MAYIS'I BÖYLE VERDİ

BBC BİZİM 1 MAYIS'I BÖYLE VERDİ

İşte dakika dakika 1 Mayıs Türkiye BBC'de böyle yer aldı.

Türkiye'de yaşanan 1 Mayıs ana akım medyada heyecansız başlıklarla nakledildi. Sık sık Türkiye'de yaşanan basına sansür konularını gündeme getiren ünlü İngiliz Yayın Kuruluşu BBC başta İstanbul'da yaşanan 1 Mayıs'ın kutlanmasına ilişkin yasak ve baskılara aldırmadan yine dakika dakika okurlarına yansıttı. BBC her zaman yaptığı gibi canlı bağlantılar ve sokaktan insan manzaralarını yayınlayarak Türk basınından daha zengin bir arkaplan sunmuş oldu, İşte dakika dakika 1 Mayıs Türkiye BBC'de böyle yer aldı.
 
       ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği) İstanbul Şubesi'nden avukatlar İstiklal Caddesi'nde          bir basın açıklaması yaptı.
  1. Açıklamada bugünkü gösterilerde 250 kişinin gözaltına alındığı, 50 kişi yaralandığı belirtildi.

    Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi Ankara'daki gözaltı sayısının 102 olduğunu belirtti.

    Dernek, gözaltına alınanlar arasında İstanbul'da üç, Ankara'da iki avukatın da bulunduğunu bildirdi.

    16 dakika önce
     
  2.  
     

    İstanbul Valiliği'nden yapılan 1 Mayıs açıklamasında bugün yaşanan olaylarda 19'u polis 90 kişinin tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı, 142 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi:

    "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kamu düzenini bozan yasadışı eylemlerde 19'u polis memuru olmak üzere toplam 90 kişi hastanelere tedavi görmek üzere intikal etmiştir. Halen 23 yurttaşımız müşahade altında tutulmakta olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır."

    "Kutlamalar için yapılan müracaatlara Valiliğimiz tarafından Yenikapı yönünde gerekli izin verilmiş ve 300 adet otobüsün de ulaşımı kolaylaştırmak üzere tahsis edildiği bildirilmiştir. Ancak Taksim ısrarı doğrultusunda sabah 08.00'dan itibaren şehrin muhtelif yerlerinde polisle çatışmaya girilmiş ve yapılan müdahalelerde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren farklı yapılarda eylemci gruplara mensup 142 eylemci gözaltına alınmış olup haklarında adli makamlarca yasal işlemler başlatılmıştır."

    "Ayrıca emniyet güçlerimiz tarafından yapılan kontrollerde 8 adet el yapımı bomba ile birlikte bol miktarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan malzeme ve molotof ele geçirilmiştir. Saat: 14.00 itibariyle trafik akımı ile ilgili alınan kısıtlayıcı tedbirler çok büyük oranda kaldırılarak ulaşımda normal seyre dönülmüştür."

    1 saat 16 dakika önce
     
  3.  
     

    Sinan Onuş Ankara Sakarya Caddesi'nde polisin gaz ve plastik mermiyle müdahalesi sırasında caddeden geçen bir çocuğun gözüne plastik mermi isabet ettiğini belirtiyor.

    1 saat 38 dakika önce
     
  4.  
     

    Sinan Onuş Ankara'dan son durumu bildiriyor:

    "Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Kolej yönü hala trafiğe kapalı. Polis ile göstericiler arasında yeniden çatışma başladı. Polis Sakarya Caddesi yönüne doğru yoğun gözyaşartıcı gaz ve plastik mermi atıyor. Çevik kuvvet ve sivil polisler özellikle ara sokaklarda göstericileri gözaltına alıyor"

    Fotoğrafta iki gösterici sivil polisler tarafından gözaltına alınırken görülüyor:

    1 saat 56 dakika önce
     
  5.  
     

    Öğle saatlerinde sendika kortejiyle Taksim'e yürümeye çalışan ancak polis müdahalesi nedeniyle Taksim'e ulaşamayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel, daha sonra Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan parti il binasına gitti. Çıkışta açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, “Şu anda İstanbul kendi güvenlik güçlerinin, kendi devletinin işgali altındadır. Hükümet 1 Mayıs’ta Taksim alanının işçilere yasaklamak istedi, ama bütün İstanbul Taksim 1 Mayıs alanı haline geldi. Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça" dedi.

    2 saat 2 dakika önce
     
     
  6. Ankara'da 1 Mayıs TOMA'lamacası

    Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarında Ziya Gökalp Caddesi ile Sakarya Caddesi'nin kesiştiği bölgede polis ile Kızılay'a çıkmak isteyen gruplar arasında çatışma çıktı.

    Sinan Onuş'un çektiği görüntüler.

    2 saat 20 dakika önce
     
  7.  
     

    Polisin kullandığı gaz bütün gösteriler sırasında sokak hayvanlarını da kötü etkiliyor. Sosyal medyada 1 Mayıs öncesinde sokak hayvanlarına yardımcı olmak için neler yapılabileceği hakkında tavsiyeler dolaşıyordu.

    2 saat 21 dakika önce
     
  8.  
     

    Polisin Beşiktaş çarşısı içindeki gruplara tekrar müdahale ettiğini duyuran gazeteci Dinç Çoban Twitter hesabından şu fotoğrafı geçti:

    2 saat 28 dakika önce
     
  9.  
     

    Çağdaş Hukukçular Derneği'nin son olarak verdiği gözaltı ve yaralı sayıları:

    3 saat 17 dakika önce - @CHDistanbul - Twitter
     
  10.  
     

    Gazeteci Pınar Öğünç'ün objektifine yansıyan bir kare. Beşiktaş'tan.

    3 saat 18 dakika önce - @pinarbihter - Twitter
     
  11.  
     

     

     

     

    DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, BBC Türkçe'den Rengin Arslan'a yaptığı açıklamada, İstanbul'da bugün 'adı konmamış bir sıkıyönetim yaşandığını' söyledi.

    Çerkezoğlu, AKP iktidarının Taksim Meydanı'nı işçi ve emekçi sınıfına bir kez daha kapatmasıyla 15 milyonluk bir kente zulmedildiğini belirtti.

    3 saat 18 dakika önce
     
  12.  
     

    Beşiktaş'ta yaşanan ilginç bir anı da gazeteci Elif Ilgaz yakalamış:

    3 saat 23 dakika önce
     
  13.  
     

    Taksim Meydanı'na tek başına çıkıp sesini duyurmaya çalışanlar da vardı.

    3 saat 32 dakika önce - @eagunes - Twitter
     
  14.  
     

    Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK yaralılarla ilgili şu bilgiyi verdi:

    3 saat 34 dakika önce
     
  15.  
     

    Sinan Onuş Ankara'da Ziya Gökalp Caddesi ile Sakarya Caddesi'nin kesiştiği bölgede polis ile Kızılay'a çıkmak isteyen gruplar arasında çatışmanın sürdüğünü bildiriyor.

    3 saat 34 dakika önce
     
  16.  
     

    Gazeteci Fatih Yağmur, Şişli'deki müdahalenin ardından gaz fişeğine konulan karanfilleri fotoğraflamış.

    3 saat 34 dakika önce - @fatihyagmur - Twitter
     
  17.  
     

    1 Mayıs gazeteciler için de zor geçiyor. İstanbul'da serbest dolaşabilmek için sarı basın kartı ve yer yer valilik izni koşulu getiriliyor. T24 Haber sitesi gece editörü Deniz Zerin'in ofisine ulaşmaya çalışırken gözaltına alındığını duyurdu.

    Daha önce yaralandıklarını duyurduğumuz 4 gazeteci, Sedat Suna, Elif Örnek, Ali Haydar Doğan ve Ozan Güzelce'den sonra gazeteciler Emin Şentürk, Yusuf Ali Gümüşlü ve Haydar Daşdan'ın da yaralandığı haberleri geldi.

    4 saat 13 dakika önce
     
  18.  
     

    İngiltere basınından Guardian gazetesi, internet sayfasında 1 Mayıs için canlı anlatım yapıyor. Sayfada ağırlıklı olarak polis müdahalesine yer veriliyor.

    "Dünyada 1 Mayıs kutlanıyor İstanbul'da biber gazı atılıyor" manşetiyle verilen haberde, dünyadaki 1 Mayıs kutlamalarından özetler ve fotoğraflar yer alıyor.

    Türkiye'de Taksim yasağını konu alan haberde, ayrıca Moskova, Kuala Lumpur ve Phnom Penh kentlerindeki protestolardan da güncellemeler yer alıyor.

    4 saat 17 dakika önce
     
  19.  
     

    Diyarbakır'dan Zübeyde Sarı, kentteki kutlamaların hiçbir sorun yaşanmaksızın devam ettiğini, halaylar çekildiğini söylüyor.

    4 saat 30 dakika önce
     
  20.  
     

    Efe Moral, Twitter hesabından İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarına dair fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflarda LGBT örgütlerinin de 1 Mayıs'a destek verdiği görülüyor.

    4 saat 31 dakika önce - @oemoral - Twitter
     
  21.  
     

    BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu, Beşiktaş'taki gelişmeleri izliyor. Son twitinde Barbaros tarafında ara ara müdahale sürerken Çarşı tarafında halay çekildiğini belirtiyor.

    4 saat 31 dakika önce
     
  22.  
     

    Rengin Arslan Şişli'deki son durumu aktarıyor:

    "Halaskargazi Caddesi’nde ortalık sakin. Birçok polis cadde dinleniyor. Bazı ara sokaklarda ise geçişe izin verilmiyor. Hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Şişli'nin ara sokaklarında ise yer yer çatışmalar sürüyor."

    4 saat 31 dakika önce
     
  23.  
     

    Sinan Onuş Ankara'da Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen gruplarla polis arasında Ziya Gökalp bulvarında çatışma yaşandığını bildiriyor. Polisin gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalesine göstericiler zaman zaman havai fişekle karşılık veriyor.

    4 saat 49 dakika önce
     
  24.  
     

    Beşiktaş'ta Taksim'e çıkmaya çalışanlara CHP az önce sıcak kumanya dağıtmış.

    4 saat 49 dakika önce
     
  25.  
     

     

     

     

    Diyarbakır'da Dağkapı meydanındaki kutlamalarda yoğun güvenlik önlemleri vardı.

    Zübeyde Sarı, yapılan konuşmalarda 'çözüm süreci, inşaa edilen kalekollar ve Rojava' konularının öne çıktığını bildiriyor.

    HDP Muş Milletvekili Demir Celik, konuşmasında "Özgür, özerk Kürdistan'ı inşaa edeceğiz" dedi.

    Kutlamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın gönderdiği 1 Mayıs mesajı da okundu.

    Türküler ve halaylar eşliğinde 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganlar atan gruplar daha sonra dağıldı.

    4 saat 49 dakika önce
     
  26.  
     

    Barbaros bulvarında yeniden biraraya gelen bir grup gösterici Beşiktaş'a doğru yürüyüşe geçti.

    Fotoğraf: Leyla Alp

    4 saat 51 dakika önce
     
  27.  
     

    BBC Türkçe'den Sinan Onuş, Ankara'da 1 Mayıs'ı kutlamak üzere Kızılay Meydanı'na gitmek isteyen gruplara polisin Sıhhiye Köprüsü üzerinde müdahale ettiğini, gözaltına alınmamak için köprüden atlayanlar olduğunu bildirmişti. Sıhhiye Köprüsü'nden bir kare:

    5 saat 3 dakika önce
     
  28.  
     

    Twitter'da 20 bin takipçisi olan Polis Reform Grubu (@polishaklari) adlı hesap, dün 1 Mayıs için şu temenniyi yayınlamıştı:

    Aynı hesap bugün polislere aşırı güç kullanımı konusunda uyarılar yapıyor.

    5 saat 15 dakika önce
     
  29.  
     

    Twitter'da paylaşılan bu fotoğrafla, hükümetin 1 Mayıs’ta İstanbul’da miting alanı olarak gösterdiği Yenikapı’ya tepki olarak kimsenin gitmemesi ele alınıyor.

    “Yanımda sıfır insanla birlikte Yenikapı’dayım”

    5 saat 21 dakika önce - @HG_Masters - Twitter
     
  30.  
     

    Eskişehir'de gruplar 1 Mayıs alanına doğru yürüyor, polis kortejin yürüyüşüne izin veriyor.

    5 saat 42 dakika önce - @140journos - Twitter
     
  31.  
     

    5 saat 50 dakika önce
     
  32.  
     

    Adana'dan 1 Mayıs kutlamaları:

    5 saat 50 dakika önce - @MuhalefetAdana - Twitter
     
  33.  
     

    Beşiktaş'taki gelişmeleri izleyen BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu, polisin apartmanlara girdiğini yazdı.

    5 saat 53 dakika önce
     
  34.  
     

    BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu'nun 1 Mayıs Taksim izlenimleri:

    ''Taksim tamamen kuşatılmış durumda. Giriş çıkışlar, bir kaç kat bariyerlerle çevrilmiş. Divan Oteli'nin önündeki kavşak tamamen kapatılmış durumda. Turistler var, karşıdan karşıya geçip otellerine gitmeye çalışıyorlar.''

    ''Polis onlara da izin vermedi ve 'otelinizi arayın, gelip sizi alsınlar' tavsiyesinde bulundu. Polise, 'Harbiye yönünü gösterip geçebilir miyim' diye sordum. Şaka yollu, 'Yasak olan bu tarafa yürümek, o tarafa yürüyebilirsiniz. Ama ne kadar gidebilirsiniz onu bilemem' dedi.''

    ''Cumhuriyet Caddesi'nde polis dışında kimse yok. Kaldırım kenarında bekleşiyorlar, gergin bir halleri yoktu, güneşleniyorlardı. Ortalık sakindi.''

    ''Askeri müzenin çevresinde de yoğun polis varlığı dikkat çekiyor.''

    ''Valikonağı Caddesi'ndeki pankart ise günün ironisydi. 1 Mayıs kutlaması mesajının asıldığı cadde bomboş.''

    ''Dükkanların çoğu kapalı.''

    6 saat önce
     
  35.  
     

    Oyuncu Emre Canpolat İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alındıktan sonra, bilekleri plastik kelepçeyle bağlanmış halde kendi fotoğrafını çekerek Twitter'dan paylaştı.

    6 saat 1 dakika önce - @canpolatemre - Twitter
     
  36.  
     

    İstanbul'daki gösterilere polis müdahalesinde gazetecilerden de yaralananlar oldu.

    Okmeydanı'ndaki polis müdahalesi sırasında yere düşen Etha muhabiri Ali Haydar Doğan'ın kolu kırıldı.

    Sol gazetesi muhabiri Elif Örnek Beşiktaş'ta başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Örnek’in durumunun iyi olduğu bildirildi.

    Yine Sol gazetesi muhabirlerinden Emin Şentürk plastik mermi nedeniyle hafif yaralandı. Şentürk’ün durumu iyi.

    EPA muhabiri Sedat Suna ayağına gelen gaz fişeği nedeniyle yaralandı. Suna hastaneye kaldırıldı.

    Milliyet foto muhabiri Ozan Güzelce de biber gazı fişeğiyle bileğinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

    6 saat 12 dakika önce
     
  37.  
     

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs'a ilişkin bir açıklama yayımladı.

    1 Mayıs'ı kutladığını belirten Gül, bu günün "huzur ve dayanışma içinde kutlanmasını diliyorum" dedi.

    Gül, 1 Mayısların geçmişteki "acı hatıralarla" gündeme geldiğini belirtti ve bu günün "toplumsal barışı güçlendiren bir bayram" olarak anılmasına dair temennilerini ifade etti.

    Açıklamasında herkesi "sağduyulu ve sorumlu" davranmaya davet eden Cumhurbaşkanı, çalışmaya ilişkin sorunların karşılıklı anlayış, diyalog ve uzlaşma çerçevesinde çözülebileceğini vurguladı.

    6 saat 18 dakika önce
     
  38.  
     

    Sinan Onuş, Ankara'daki son durumu şöyle ifade ediyor:

    "Kızılay Meydanı'na çıkmak isteyen kalabalığa polis Kurtuluş Kavşağı'nda müdahale etti. Kalabalık ikiye bölündü. Bir grup Cebeci'ye yöneldi, burada da polis müdahalesiyle karşılaştı. Diğer bir grup ise Sıhhiye Köprüsü üzerinden gitmek istedi. Polis burada çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınmamak için köprüden atlayanlar oldu. Sıhhiye Meydanı'ndaki miting sürüyor."

    6 saat 26 dakika önce
     
  39.  
     

    İstanbul Tabip Odası polisin İstanbul'da yoğun şekilde plastik mermi kullandığını bildiriyor.

    6 saat 34 dakika önce - @istabip - Twitter
     
  40.  
     

    Beşiktaş'ta müdahale sonrası soluklanan bir eylemci.

    6 saat 34 dakika önce
     
  41.  
     

    Dokuz8 haber ağında, @illaleyla adlı kullanıcının fotoğrafı paylaşılıyor. Saraçhane'de çekildiği belirtilen fotoğrafta, Antikapitalist Müslümanların yürüyüşe geçtiği belirtiliyor.

    6 saat 34 dakika önce - @illaleyla - Twitter
     
  42.  
     

    Ankara'daki 1 Mayıs kutlamalarını izleyen Atakan Foça, Sıhhiye köprüsü yakınlarında polisin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığını, bir otobüsün taşımaya yetmediğini ikincisinin beklendiğini yazdı. Foça küçük yaşta göstericilerin de gözaltına alındığını söylüyor.

    6 saat 34 dakika önce
     
  43.  
     

    Bağımsız milletvekili Hakan Şükür, 1 Mayıs'ı kutladığı için kendisine hakaret edildiğini ve "Gezici" denildiğini söyledi. Şükür, bu kişilere AKP'nin birkaç sene önce 1 Mayıs'ı kutlayan afişiyle cevap verdi.

    6 saat 44 dakika önce
     
  44.  
     

    İzmir'de de sendikalar Gündoğdu meydanında yapılacak 1 Mayıs kutlamaları için Basmane ve Konak'da sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Kalabalıkların Gündoğdu meydanına akışı sürüyor.

    6 saat 44 dakika önce
     
  45.  
     

    6 saat 50 dakika önce
     
  46.  
     

    Reuters haber ajansı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde plastik mermi atan bir polisi böyle fotoğrafladı:

    6 saat 51 dakika önce
     
  47.  
     

    Çağdaş Hukukçular Derneği'nden alınan son yaralı ve gözaltı sayılarını, direnişteki Karşı gazetesi çalışanlarının Twitter hesabı şöyle duyurdu:

    6 saat 55 dakika önce
     
  48.  
     

     

     

     

    DİSK kortejine Şişli'de polis müdahale etti... Rengin Arslan'ın görüntüleri...

    7 saat 1 dakika önce
     
  49.  
     

    Gazeteci Mehmet Atakan Foça Ankara Kurtuluş Kavşağı'ndan Kızılay'a yürümek isteyen gruplara polis müdahalesinin başladığını bildiriyor.

    7 saat 4 dakika önce - @matakanfoca - Twitter
     
  50.  
     

    BBC Türkçe'den Selin Girit, Beşiktaş'tan gözlemlerini aktarıyor....

    7 saat 10 dakika önce
     
  51.  
     

    Mersin milletvekili ve HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Gazdan sonra hala ayaktayız" mesajıyla bu fotoğrafı paylaştı. Kürkçü, en son Şişli'deki DİSK kortejindeydi.

    7 saat 10 dakika önce - @ekurkcu - Twitter
     
  52.  
     

    Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, 1 Mayıs tertip komitesinin müdahaleden sonra genel merkez binasına sığındığını bildiriyor.

    7 saat 13 dakika önce
     
  53.  
     

    Gazeteci Zübeyde Sarı, Diyarbakır'da Dağkapı meydanındaki kutlamalar için kortejlerin gelişinin devam ettiğini aktarırken, ''Polisin arama noktasından geçen gruplar sorunsuz bir sekilde Dağkapı meydanına giriş yapıyor. Yol boyunca ''Her yer Taksim, her yer direnis. Biji berxwadana Rojava, yani Yaşasın Rojava devrimi' sloganları atılıyor'' diyor.

    7 saat 15 dakika önce
     
  54.  
     

    Reuters haber ajansının İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinden geçtiği bir kare:

    7 saat 15 dakika önce
     
  55.  
     

    Gazeteci Leyla Alp, Metrocity alışveriş merkezinin önünde de bir grubun toplandığını söylüyor.

    7 saat 15 dakika önce - @leylaalp - Twitter
     
  56.  
     

    Bir Twitter kullanıcısı ise, 1 Mayıs'ta sokaklara çıkan protestocuları eleştiriyor.

    7 saat 15 dakika önce - @asli_bucak - Twitter
     
  57.  
     

    Ankara'da Kolej'deki barikatta durum sakin görünüyor.

    7 saat 26 dakika önce
     
  58.  
     

    Sosyal medyada DİSK'in Taksim Meydanı'na bırakmak istediği ancak Şişli'deki polis müdahalesi nedeniyle bırakılamayan çelengin fotoğrafları paylaşılıyor.

    7 saat 32 dakika önce - @DevLis1969 - Twitter
     
  59.  
     

    Gazeteci Şenol Çarık, DİSK kortejine yapılan müdahalenin ardından Halaskargazi caddesinden fotoğraflar paylaşıyor.

    7 saat 32 dakika önce - @senolcarik - Twitter
     
  60.  
     

    DİSK kortejine Halaskârgazi caddesinde yapılan müdahaleden sonra :

    7 saat 32 dakika önce
     
  61.  
     

    Twitter'dan @stereger isimli kullanıcı, Zincirlikuyu'da TAT Towers'ın önünde gazlı ve plastik mermili müdahale gerçekleştiğini söylüyor.

    7 saat 44 dakika önce - @stereger - Twitter
     
  62.  
     

    Diyarbakır'dan Zübeyde Sarı'nın notları:

    ''Memur-Sen de bu sene 1 Mayıs’ı Diyarbakır'da, İstasyon Meydanı'nda kutlamalara başladı.

    Diyarbakır’da Türk-İş’e bağlı sendikalar ve KESK, DİSK, TMMOB, Tabip Odası 1 Mayıs’ı Dağkapı Meydanı'nda kutlayacak

    Ortak kutlamada ise Rojava ve çözüm sürecine dair beklentiler de önemli gündemlerden biri olacak.''

    7 saat 44 dakika önce
     
  63.  
     

    Kadıköy'de Türk İş'e bağlı sendikalar ve İşçi Partisi'nin katıldığı 1 Mayıs kutlaması da başladı. Gruplar Kadıköy meydanına doğru yürüyor.

    7 saat 44 dakika önce
     
  64.  
     

    İstanbul'da Şişli ve Beşiktaş'taki polis müdahalesine karşı göstericiler yer yer hava fişek, sapan ve taş kullanarak karşılık veriyor.

    7 saat 46 dakika önce
     
  65.  
     

    Beşiktaş'tan bildiren Çağıl Kasapoğlu, TKP'lilerin Abbasağa Parkı'ndan sahile doğru indiğini söylüyor. Ara sokaklarda müdahalenin aralıklarla devam ettiğini belirten muhabirimiz, polisin kalabalığı Kartal heykeline doğru ittiğini kaydediyor.

    7 saat 50 dakika önce
     
  66.  
     

    Beşiktaş'ta gazdan etkilenenlere ilk yardım müdahalesi.

    7 saat 51 dakika önce
     
  67.  
     

    Şişli'deki muhabirimiz Rengin Arslan, polisin DİSK kortejine ağır bir müdahale gerçekleştirdiğini belirtti.

    Önce biber gazı sıkıldığını belirten Arslan, ardından TOMA ile su sıkıldığını söyledi.

    Ortalığın toz duman içinde olduğunu belirten muhabirimiz, kortejin dağıldığını, protestocuların ara sokaklara ve caddenin diğer tarafına kaçıtığını kaydetti.

     

    7 saat 58 dakika önce
     
  68.  
     

    Doğan Haber Ajansı, Beşiktaş Abbasağa mahallesinde yapılan polis müdahalesinin ardından bazı evlerin boşaltıldığını yazıyor.

    Fotoğraf: Timur Tarlığ

    8 saat 4 dakika önce
     
  69.  
     

    İstanbul'da polis, DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) kortejinin Taksim Meydanı'na yürümesine izin vermiyor.

    8 saat 5 dakika önce - @hilmihacaloglu - Twitter
     
  70.  
     

    Beşiktaş'tan Taksim'e yürümeye çalışanları izleyen Elif Ilgaz, son olarak polisin gaz atmaya devam ettiğini ve bir pastaneye sığındıklarını anlatıyor.

    8 saat 5 dakika önce
     
  71.  
     

     

     

     

    İstanbul'da polis yer yer göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ediyor.

    8 saat 9 dakika önce
     
  72.  
     

    DİSK korteji polisle karşı karşıya geldi. Gökhan Tan da izleyen gazeteciler arasında.

    8 saat 12 dakika önce
     
  73.  
     

    İstanbul Beşiktaş'taki polis müdahalesinde yaralananlar olduğu bildiriliyor.

    8 saat 15 dakika önce - @ccanannnn - Twitter
     
  74.  
     

    Şişli'de DİSK kortejini izleyen Rengin Arslan notları aktarıyor.

    ''Yaklaşık 500-600 kişilik bir kalabalık var. Kürtçe ve Türkçe yaşasın 1 Mayıs sloganları atılıyor. HDP, Halkevleri, feministler, LGBTİ kortejde yer alıyor. Kalabalık bir gazeteci grubu var. Polis yaklaşık 10 metre önlerinde barikat var ve kortej barikata doğru yürüyor.''

    8 saat 19 dakika önce
     
  75.  
     

    Polis Kurtuluş'un ara sokaklarındaki gruplara biber gazı ve tazyikli su kullanarak müdahale ediyor.

    Sokaklarda barikat kuran göstericiler polise taş ve hava fişek kullanarak karşılık veriyor.

    8 saat 19 dakika önce
     
  76.  
     

    Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan Arzu Demir, ETHA muhabirlerinden Ali Haydar Doğan'ın 1 Mayıs protestolarını takip ederken yaralandığını duyurdu.

    Okmeydanı'ndaki protestoları takip eden Ali Haydar Doğan'ın polis müdahalesi sırasında düştüğü ve kolunun kırıldığı belirtildi.

    Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Doğan, ameliyata alınacak.

    8 saat 23 dakika önce
     
  77.  
     

    Gazeteci Cem Gurbetoğlu Ankada'da Sıhhiye Meydanı'nda 1 Mayıs için kurulan yeni polis barikatlarını böyle fotoğrafladı.

  78.  

Kaynak:Haber Kaynağı