Baykal'dan Erdoğan'a ilginç yanıt

Baykal'dan Erdoğan'a ilginç yanıt

Ortaya çıkan şaibe iddiaları yüzünden sonucuna büyük gölge düşen referanduma ilişkin tartışmalar sürüyor.

Referandum'un bir çok şaibe iddialarına karşılık küçük bir farkla onandığı anayasa oylamasının ardından yankılar sürüyor. Erdoğan'ın "1 ya da 3 gol farketmez " açıklamasına Deniz baykal'dan yanıt geldi.

ASLOLAN MAÇI KAZANMAKTIR

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşan Eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Erdoğan'ın "Maçı 1-0 da kazansanız 3 puan alırsanız, 5-0 da kazansanız 3 puan alırsınız, aslolan maçı kazanmaktır" sözlerine yanıt verdi.

Baykal, yaptığı açıklamada "Bu tablo maçın bittiği anlamına gelmez. Daha ikinci devre var" dedi.

%50 ARTI 1 İLE ANAYASA OLMAZ

Deniz Baykal, şunları söyledi:

“Referandumda hepinizin yakında bildiği gibi eşit, demokratik bir mücadele olmadı. OHAL kararnamesi ile referandum çalışmalarının eşitliksiz olmasını öngören kararlar alındı, düzenlemeler yapıldı. 
Yani referanduma girerken, RTÜK'e 'aman sakın ha televizyonlara eşit fırsat verme, anlayışını bırak kardeşim, eşitlik falan yok burada' diye düzenleme yapıldı. 

BASIN BASKI ALTINDA KONUŞAMADI

Basın baskı altında, kimler konuşabildi? 
Ne ölçüde konuşabildi biliyorsunuz. Referandum çalışması doğru olmadı. Sonuç yüzde 50-50. Ayrıntıya girmiyorum. Kaba hatlarıyla bu. Bir anayasa yapacağız. 'Yüzde 50 artı bir ile iktidar oluyor'. Türkiye'de de oldu, dünyada da oldu. 

ANAYASA OLMAZ

Doğrudur iktidar olur. Ama anayasa olmaz. Yüzde 50 artı 1 ile anayasa olmaz. Olur da, olması gereken anayasa değildir. Bir anayasa krizidir o. Türkiye'de yüzde 50 ile bir anaysa biçimsel olarak, demin söylediğim handikaplarıyla, eksiklikleriyle, mahcubiyetleriyle…"

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

 

İlgili Haberler