Erdoğan ile Merkel arasında tebrik gerginliği

Erdoğan ile Merkel arasında tebrik gerginliği

Referandum sonrası sadece bir kaç Arap ülkesi ve Azerbaycan tarafından tebrik mesajı alan Erdoğan en çok Merkel’e öfkeli.

Referandum ardından başlayan şaibe iddialarına Agit on raporunun doğrulama metni eklenince dünya liderlerinin bir çoğunda Erdoğan'a tebrik mesajı gelmemiş bu durum sıkıntı yaratmıştı. 

ERDOĞAN İÇİN ÖNEMLİ 

ABD Başkanı Trump'ın telefonu Erdoğan'a yakın  medya tarafından tebrik amaçlı lansedilse de sonradan yapılan Beyaz Saray açıklaması ile yalanlama yapılmıştı. Referandum sonuçlarına muhalefetin itiraz etmesi yüzünden meşruiyet arayan Erdoğan için dış dünyanın tebrik telefonları çok önem arz ediyor. Yaşanan bu sıkıntılı duruma Merkel'in sessizliği eklenince Erdoğan açıklama yaptı. 

MERKEL'İ SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire kanalına konuştu. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisini tebrik için henüz aramadığını belirtirken "Bunu bir suçluluk pskilojisi olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT'in raportörüne ilişkin ise, "Bu adam bir terörist olarak burada raportörlük görevini yürütüyor. Bunun tuttuğu rapora gerçekten bağımsız olarak bakmak mümkün mü" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sandıktan diktatör çıkmaz. Diktatör çok daha değişik yollarla gelir" diye konuştu.

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

 
 

İlgili Haberler