BAŞBAKANIN KAYINBİRADERİ İŞTEN ATILSA NE OLURDU?

BAŞBAKANIN KAYINBİRADERİ İŞTEN ATILSA NE OLURDU?

Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın kardeşi işinden atıldı ve ne oldu...?

Erdoğan'ın Kayınbiraderi işten atılabilir mi?

Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama’nın basketbol koçu olan kardeşi işten atıldı.Cihan'ın bildirdiğine göre, Oregon State Üniversitesi’nde erkek basketbol takımını yöneten Başkan Obama’nın kayınbiraderi Craig Robinson’ın görevine yönetim tarafından son verildiği belirtildi.Dünyanın en güçlü adamı sıralamasında ilk sırada yer alan Amerika birleşik devletleri başkanı Obama'nın eşinin kardeşinin işinden atılması şaşkınlık yaratbilir. Ancak ABD başta olmak üzere bir çok demokrasi ülkesinde skandal, devlet başkanının böyle bir tasarrufa müdahele etmesidir. Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın kardeşi işinden atılabilir miydi? Ya da herhangi bir bakan'ın yada iktidar milletvekilinin yakınları için böyle bir durum Türkiye'de söz konusu olabilir miydi? Sorunun yanıtına evet diyebilmekten çok uzak bir demokrasi yaşadığımız kuşku götürmez.

TAKIM DİREKTÖRÜ AÇIKLAMASI
Koç Robinson ve ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden Oregon State Sportif Direktörü Bob De Carolis konuyla ilgili açıklamasında, “Bu zor bir karardı; ancak uzun bir değerlendirme sonunda, inanıyorum ki bu bizim öğrencilerimiz, basketbol takımımız ve üniversitemizin yararına oldu.” ifadelerini kullandı.
Görev süresinin bitimine daha 3 yıl olduğu kaydedilen Robinson’a üniversitenin 4 milyon dolar borçlanmış olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı