Başbakan - Bakan Kavgası Türkiye'yi Rezil Etti!

Başbakan - Bakan Kavgası Türkiye'yi Rezil Etti!

Dünya Offshore Şampiyonası'nın İstanbul ayağı Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun yeni yönetiminin tatile çıkması nedeniyle ikinci kez iptal edildi. Samsun'daki yarışların sona ermesinin ardından İstanbul'a gelen dünyaca ünlü sporcular kaldıkla

Dünya Offshore Şampiyonası'nın İstanbul Haliç'te yapılacak olan yarışları Başbakan Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın çekişmesi nedeniyle ikinci kez iptal edildi!

YURT, Dünya Offshore Şampiyonası'nın İstanbul ayağındaki yarışları mercek altına aldı. “Offshore ‘OFF’ Türkiye rezil oldu” ve “Offshore iptalinin nedeni Bakan- Başbakan çekişmesi mi?” haberiyle yarışların iptalinin perde arkasını aralayan YURT, 25- 26 Mayıs tarihlerine ertelenen İstanbul yarışlarının ikinci kez iptal edildiğini öğrendi.

FEDERASYON YÜZÜNDEN İPTAL

İstanbul Offshore yarışlarının 5 Mayıs günü yapılması duyurulmuş fakat starta 4 gün kala yarışlar iptal edilmişti. İptalin nedeni olarak Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun yeni yönetiminin onaylanmaması gösterilse de YURT'a bilgi veren kaynaklar yeni başkan Haydar Doğan’ın Başbakan Erdoğan'a yakın olduğunu ve bu nedenle Bakan Suat Kılıç'ın yeni
yönetimi onaylamadığını bildirmişti. İstanbul yarışlarının iptalinin ardından gözler Samsun'a çevrildi. Samsun'da 18-19 Mayıs tarihlerinde yarışları tamamlayan sporcular, 25-26 Mayıs'taki start için İstanbul'a geldi. Otellerine yerleşen sporcular ikinci kez hayal kırıklığı yaşadı. Dünyaca ünlü sporcular otellerinde İstanbul yarışlarının ikinci kez iptal edildiğini öğrendi.

SAMSUN'A VAR İSTANBUL’A YOK

YURT, ikinci iptalin perde arkasını araştırdı. Kaynaklar, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun yeni yönetiminin tatile çıkması ve yerine vekalet edecek bir yetkili bırakmaması nedeniyle yarışlara onay verilmediğini belirtti. Samsun'daki yarışlar için Bakan Suat Kılıç'a bağlı Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanlığı’ndan izin alan İstanbul Offshore Kulübü yaşadığı sorun üzerine tekrar başkanlığın kapısını çaldı. Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanlığı, İstanbul yarışları için izin veremeyeceğini söyledi. Bu nedenle İstanbul Offshore Kulübü, yarışların startını veremedi. 

Türkiye ve dünya kanallarından reklamları yapılan tüm sporseverlerin gözlerini diktiği İstanbul yarışlarının iptali uluslararası arenada Türkiye'yi ikinci kez zor duruma soktu. İstanbul yarışlarının ana sponsorları 212 Alışveriş Merkezi ve Işıklar Holding başta olmak üzere ikinci iptal, toplam 400 milyon lira zarar getirdi.

 (Caner Taşpınar)