BAHÇELİ'DEN FLAŞ BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

BAHÇELİ'DEN FLAŞ BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

MHP Lideri Devlet bahçeli mecliste basın mensuplarının başkanlık ve referanduma ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP'YE HAKSILIK YAPTILAR SİTEMİ

Anayasa değişiklik sürecinin başlamasının ardından, teklifin TBMM'de,  gerek komisyonda gerekse Genel Kurulda görüşülmesi sırasında, özellikle CHP'nin  bazı sözcülerinin, televizyonlarda araştırmacı yazar olarak konuşma hakkı elde  etmiş olanların değerlendirmelerinde, MHP'ye karşı haksız suçlamaların  yapıldığını söyledi.

MİLLETİN İSTEDİĞİ YOLDA GİDİYORUZ

MHP'nin, milletin talep ve beklentileri doğrultusunda, inanmış olduğu  yolla bir anayasa değişikliğini yapma kararı almasına ilişkin kimseyle herhangi  bir pazarlık yapmadığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu pazarlık konusunu özellikle CHP'nin grup başkanvekilleri, İzmir  milletvekillerinden birisi, bir de Deniz Baykal Bey'in zannediyorum, konuşmaları  sırasında, üzerine yapmış olduğu vurgulamalar var. Bunları şiddetle reddediyorum  ve bu tür söylemleri de kınıyorum."

KARANLIKTA GÖZ KIRPMIŞLAR HABERİMİZ YOK

Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın, gelecekle ilgili yapmış olduğu  değerlendirmelere ilişkin ise öyle bir soruya cevap verebilecek durumda  olmadıklarını söyledi.

Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "yeni sistemde MHP'li  bakanlar da olabilir" yönündeki sözlerine ilişkin, şu değerlendirmede bulundu:

"Zannederim, karanlıkta göz kırpmışlar, bizim haberimiz yok. Adalet ve  Kalkınma Partisi'nin içerisinde MHP kökenli değerli milletvekilleri var. Eğer  onları kastetmişler ise o zaten AKP'nin kendi meselesidir. Bunların MHP kökeni  ile ilgili yorumlamaları çok geride kalmıştır. Eğer o şahsiyetleri değerlendirme  gibi bir ihtiyaç hissediyorlarsa bu AKP'nin bileceği bir konudur. O tür bir  tasarrufa da saygı duyarız. Ama karanlıkta göz kırpılmışsa MHP'nin haberi yok."  dedi.

KABUL ETMEYECEĞİZ

Böyle bir teklif gelmesi halinde ne olacağı sorusuna Bahçeli, pazarlık  anlamı taşıyabilecek, mevcut anayasa değişikliğini gölgeleyebilecek herhangi bir  yaklaşımı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Bu durumun bugün veya yarın için fark etmeyeceğini aktaran Bahçeli,  "Bahse konu 2019 ise daha 3 sene var. Kim öle, kim kala." dedi.

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin  değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Birinci turdaki genel eğilim ikinci turda  aynısı ile devam etmektedir. Bunun yorumu şudur: Anayasa değişikliği millet  huzuruna çıkabilecek bir yola girmiştir, referandum bu gidişatla kaçınılmaz  olacaktır. Onun da tarihini zannediyorum siyasi iktidar belirler."  değerlendirmesinde bulundu.

BAHÇELİ ŞÖYLE DEVAM ETTİ

"İçeride 'evet' diyoruz, kamuoyunda, millet huzurunda da 'evet' deriz.  Kampanyamız 'evet' üzerine kuruludur. Uzun zamandan bu yana bazı CHP sözcüleri  açık oyla ilgili tartışma yapıyorlar. Bütün tercihlerin netleştiği dönemde gizli  oylamayı nerede yaparsanız yapınız, karanlık bir hücrede de yapsanız eğer onun  tercihi belliyse o bir anlamda açık oy demektir. Yani kalkıp da deve kuşu gibi  kafayı kuma gömmenin bir manası yok. Ben gidiyorum, perdeyi de çekiyorum, oyumu  da kullanıyorum; benim oyum 'evet'. Bunu ister herkes görsün, ister görmesin,  benim oyum 'evet'. Bunun açığı, kapalısı yok."

Bahçeli, referandum sürecinde AK Parti ile birlikte kampanya  yürütülmesinin söz konusu olup olmadığına ilişkin, "Biz iki ayrı tüzel kişiliğiz.  Bizim kendi üslubumuza göre 'evet' diyeceğimiz söylemlerimiz olur." dedi.

Yoruldunuz mu sorusuna ise Bahçeli, "Bizde bir yorgunluk hissi yok şu  anda. Herhalde ileriki günlerde dinleniriz." diye konuştu.

Bahçeli, referandum sonucuna ilişkin, halkın bu anayasa değişikliğini  kabul edeceği yönünde bir inancının bulunduğunu kaydetti.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine  ilişkin yaptığı değerlendirmede de Kılıçdaroğlu ile samimi bir ortam içerisinde,  karşılıklı saygıya dayalı bir üslupla görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, Mecliste hem kendisinin hem grup yöneticilerinin hem  de CHP yöneticilerinin taşımış olduğu kaygıları bir kez de kendisine ilettiğini  vurgulayan Bahçeli, "Biz de kendi düşüncemizi ifade etmişizdir. Bunlar o kaygıyı  devam ettirirken biz de sonuç almaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler