AVRUPA SEÇİMLERE GÖZLEMCİ GÖNDERECEK

AVRUPA SEÇİMLERE GÖZLEMCİ GÖNDERECEK

Avrupa 30 Mart'ta yapılacak seçimlerden kaygı duyuyor. Hileye karşı gözlemci artıracak.

AVRUPA'NIN 30 MART'TA "SEÇİM HİLESİ" KAYGISI

Halit İŞÇİ

AP üyesi Marietje Schaake öncülüğünde, bir grup Avrupa Parlamentosu üyesi parlementer;
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'ye Türkiye'deki seçimlere gözlemci gönderilmesi için mektup gönderdi.
Mektupta Türkiyedeki siyasi ortama atıfta bulunarak :Muvcut kriz göz önüne alındığında,bunun sadece önemli bir adın olmaktan ziyade gerekliliğine vurgu yapılarak,Türk demokrasisi için bir ön koşul olarak özgür ve adil seçimler için hedefliyoruz denildi"

10013241_525376084247757_1654544616_n.jpg

LOĞOĞLU'DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, " AB'nin seçimler öncesinde böyle bir karar alarak gözlemci sayısını arttırması AKP'nin uluslararası güvenirliliğini son günlerde yaşadığımız olaylar nedeniyle sarsmasına bağlıdır. Demek ki AB yerel seçimler öncesinde güvenlik konusunda ciddi kaygılar taşıyor ki böyle bir karar aldı" dedi. AB'nin de yerel seçimin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu gördüğünü ifade eden Loğoğlu, gözlemci sayının artırılmasının nedenlerinden birinin de bu olduğunu söyledi. Loğoğlu, "Seçimler Türkiye'nin geleceği açısından referandum anlamı taşıyor. AB'de bunu böyle algılıyor. Bu nedenle AKP'ye güvenilmiyor" diye konuştu.

AVRUPA KAYGILI

Loğoğlu,yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yaşanların AB'yi  kaygılandırdığını anlattı. AKP'nin düzenbaz politikalarının rüşvet ve yolsuz skandallarıyla iyice ortaya çıktığını ifade eden Loğoğlu, "AB, AKP'nin seçimlerde de her türlü oyunu yapılabileceğini düşünüyor. Genel anlamda da AKP'ye bir güven kaybı var. Demokrasi, insan hakları, ekonomik, dış politika, yolsuzluk ve rüşvet alanlarında güven kaybı yapılacak seçimlere de yansıyor" dedi. 

1185663_525359354249430_1333629345_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı