AVRUPA BİRLİĞİNDEN ŞOK KARAR

AVRUPA BİRLİĞİNDEN ŞOK KARAR

Dünyaya örnek bir birlik gösterme amacıyla bağlı ülkeler arasında yıllar önce serbest bırakılan dolaşım kararının kaldırılması AB'nin özgürlük misyonuna gölge düşürecek.

Brüksel'de bir araya gelen AB ülkeleri içişleri bakanlarının yaptıkları toplantı sonunda, serbest dolaşım uygulamasının askıya alınması noktasında uzlaşıya varıldı.

GEREKÇE MÜLTECİLER Mİ?

Eğer varılan uzlaşma 8 ekimde yürürlüğe girecek olursa AB ülkeleri arasında "elini kolunu sallay sallaya sınırdan geçme imkanı kalmayacak. Diplomatik çevreler kararın, Suriye krizi ile yayılan mülteci sorununa dayandırılsada AB ülkeleri içerisinde gittikçe azalan güvenlik nedeni ile alındığı yorumları yapıyorlar

NİHARİ KARAR 8 EKİMDE

Konuyla ilgili nihai karar 8 Ekim'de verilecek.İsviçre'nin Le Matin gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Almanya'dan sonra bazı AB ülkelerisınırlarında sıkı pasaport denetimi yapma kararı aldı. Bu yeni alınan kararı uygulayan AB ülkelerin başında Belçika,Yunanistan, İtalya bulunuyor.

DENETLEMELER BAŞLAYACAK

Ayrıca Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti hudutlarında geçici denetlemelerin yeniden başlatılacağı ifade edildi. Polonya ve Hollanda da hudutlarında denetlemelere başlama hazırlığı içinde. Macar polisi ise Röszke Sırp-Macar ana kapısını kullanan göçmenlere karşı kapıyı kapadığını duyurdu. Gazete toplantıda Akdeniz de kaçak göçmenlere karşı askeri güç kullanılması yolunda karar alındığını yazdı.

Kaynak:Haber Kaynağı