Arınç'ın Gülen Ziyaretinden İlginç Başlıklar

Arınç'ın Gülen Ziyaretinden İlginç Başlıklar

“Bazı konularda dikkatle, temkinli olunmasını, üsluba dikkat edilmesini istiyor.”

MÜYESSER YILDIZ'IN NOT DEFTERİNDEN !


Müyesser Yıldız

Erdoğan’dan Fetullah Gülen’e; “Emirleri Olur mu?”!.. 

Başbakan Erdoğan’a “vekaleten” Fetullah Gülen’le görüştüğü açıklanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şu anda TRT-Türk’te Ömer Şahin’in sunduğu Görüş Farkı programında konuşuyor. 

Programın başlangıcındaki ana konu Arınç’ın, Gülen’i ziyaretiydi. Medyaya hiç yansımadı, meğer eşiyle birlikte gitmiş. 

Erdoğan’ın ABD’ye hareketinden önce havaalanında yaptığı açıklamayı hatırlarsınız; “Şu anda resmi programımızda böyle bir şey yok, ama gökten ne yağar ki yer kabul etmez, ayrı bir konu” dedi. 

Arınç’a bakarsanız, Erdoğan’a Gülen’e gitmek istediğini söylemiş, o da, “Bizim için de mümkün olsa, keşke biz de gidebilsek. Selamlarımızı götürürsünüz” demiş. 

Bu ziyaretin, Gülen’i 1975’ten beri tanıyan bir dostun ziyareti olduğunu belirten Arınç, mazilerini anlattıktan sonra Ömer Şahin’in, “Hükümetle, cemaat arasında sorun var mı? Bu ziyaret siyasi mi?” sorusu üzerine şunları anlattı: 

“Ziyaretin amacı 40 yıldan beri sevip, saydığım bir insanın duasını almak içindi. Sayın Başbakan, ‘vekaleten’ demiş, ama kendi şahsıma asaletin bir ziyaretti. Sayın Başbakan sadece, ‘Bize emirleri, tavsiyeleri olur mu, onu da öğren’ dedi. Bir yanlışlık varsa onları öğrenmek istedim. Türkiye’yi, dünyayı konuştuk.”

Ömer Şahin sordu; “Sorun var mı?”. 

Arınç, bu iddiaların basit sorular olduğunu öne sürüp, Gülen’in Erdoğan’ı çok sevdiğini belirttikten sonra baklayı çıkardı: 

“Bazı konularda dikkatle, temkinli olunmasını, üsluba dikkat edilmesini istiyor.”

Demek sorun varmış!.. 

Arınç, fitne, fesata, arada laf götürüp getirenlere dikkat çekip, Gülen’den bir sorun olduğu takdirde “doğrudan temas kurulmasını” istemiş. 

Arınç, “Eli boş döndü... İyi karşılanmadı” yorumlarına öfkeli, “Allah onlara izan, insaf versin” dedi. 

Hiçbirinin AKP’li bir Fetullah Gülen beklemediğini, sadece 75 milyonun vicdanı olmasının istendiğini vurgulayan Arınç, “Çok özel konuları hocamızın izni olmadan konuşmam doğru değil” dedi ve henüz görüşmenin tamamını Erdoğan’la paylaşmadığını açıkladı. 

Arınç, bir kez daha Gülen’in, Erdoğan’la ilgili düşüncelerinin müsbet olduğunun altını çizdi, sadece daha dikkatle ve temkinli olmasını istediğini anlattı. 

Ömer Şahin’in, Gülen’le ilgili son sorusu, “Türkiye’ye dönecek mi?” oldu. Arınç’ın buna cevabı da çok dikkat çekiciydi. Şunları söyledi: 

“Artık hiçbir maddi, manevi engel kalmadı. Özledik. Gelseniz dedik. Gülümsedi. Türkiye’yi çok seviyor. Ancak bir süre daha gelmesinin muhtemel olmadığına inanıyor.” 

Sonuç: Bitişin katmerli fotoğrafı... Mızrak çuvala sığ-mı-yor!..