ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA BAŞBAKAN CAMERON'DAN TEPKİ

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA BAŞBAKAN CAMERON'DAN TEPKİ

İNGİLTERE, NATO ve Avrupa Birliği'nden Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye destek mesajları geldi.İNGİLTERE BAŞBAKANI, CAMERON SALDIRIYI KINADIĞINI BİLDİRDİİngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlığın...

İNGİLTERE, NATO ve Avrupa Birliği'nden Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye destek mesajları geldi.


İNGİLTERE BAŞBAKANI, CAMERON SALDIRIYI KINADIĞINI BİLDİRDİ


İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlığın resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü" diye yazdı.


NATO: ANKARA'NIN KALBİNDEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" dedi.


AB'DEN KINAMA


Avrupa Birliği (AB) ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı