AMERİKA'DAN IŞİD AÇIKLAMASINA YALANLAMA GELDİ

AMERİKA'DAN IŞİD AÇIKLAMASINA YALANLAMA GELDİ

Ancak uçağın nasıl düştüğü konusunda ayrıntılı bilgi verilmiyor. İşte haberi ayrıntıları.


Amerikan Merkezi Komutanlığı, Ürdün ordusuna ait F-16’nın Suriye'nin kuzeyinde Rakka kenti yakınlarında iddia edildiği gibi IŞİD tarafından düşürülmediğini belirtti
 

FOTOĞRAFLARDA Kİ ÜRDÜN PİLOTU AMA

IŞİD'ın medya merkezinden yayınlanan görüntüde militanlar arasındaki beyaz gömlekli kişinin Ürdünlü pilot olduğu belirtiliyor, Amerikanın yarı resmi yayın organı Amerikanınsesin'de yer alan haber, Ürdün uçağının düşürülmesinde IŞİD'in rolü yoktur deniliyor. Ancak uçağın nasıl düştüğü konusunda ayrıntılı bilgi verilmiyor. İşte haberi ayrıntıları.

UÇAĞI IŞİD MİLİTANLARI DÜŞÜRMEDİ

Amerika Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada Ürdün'e ait bir uçağın Rakka yakınlarında IŞİD militanlarınca düşürüldüğü iddiası yalanlandı. Yazılı açıklamada "Kanıtlar, uçağın, IŞİD'in iddia ettiği gibi militanlarca düşürülmediğini açıkca ortaya koyuyor," ifadesine yer verildi.

PİLOT İÇİN HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

IŞİD’e yönelik hava operasyonlarından sorumlu, Amerikan Merkezi Komuta Üssü’nden General Lloyd J. Austin, Rakka kenti yakınlarında düşen Ürdün’e ait F-16 ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada Ürdün'ün koalisyonun değerli bir ortağı olduğu belirtildi ve Ürdün’e ait savaş uçağının IŞİD’in iddia ettiği gibi militanlar tarafından düşürülmediğine dikkati çekti. Uçağın pilotunun sağ olduğunu ve IŞİD militanları tarafından esir alındığını doğrulayan General Austin, bu durumu kınadıklarını ve pilotun sağ kurtarılması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

IŞİD ÇARPITIYOR

IŞİD’in kazayı kendi amaçları doğrultusunda çarpıttığını belirten General Austin, bu duruma duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ve IŞİD'in uçağın düşüşünü propoganda malzemesi olarak kullanmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Kazadan hemen sonra bir açıklama yapan Ürdün ordusu, pilotun yaşam güvenliğinden IŞİD militanlarının sorumlu tuttuğunu bildirmişti.

ÜRDÜN'DE DESTEK VERİYORDU

IŞİD terör örgütüyle mücadele kapsamında Amerika öncülüğünde başlatılan hava saldırılarına Ürdün, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkeleri de katılıyor.RİZE’nin Kalkandere İlçesi’nde Polis Meslek Yüksekokulunda görevli teknisyen yardımcısı 25 yaşındaki Tevrat Özbolat, göğsüne tek el ateş ettikten sonra 5’inci kattan atlayarak intihar etti.
Olay Polis Meslek Yüksekokulu lojmanında sabah saatlerinde meydana geldi. Polis Meslek Yüksek Okulu’nda teknisyen yardımcısı olarak görev yapan Tevrat Özbolat, oturduğu lojmanın 5’inci katındaki balkona çıktı. Kuru sıkıdan çevrilen tabanca ile göğsüne bir el ateş eden Özbolat, ardından aşağıya atladı. Çevredekilerin yardımıyla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özbolat öldü.

İntiharı ile ilgili bir not bıraktığı belirtilen Özbolat’ın, ölümü ile ilgili hiç kimseyi sorumlu tutmadığı ifadelerine yer verdiği ifade edildi. Cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Tevrat Özbolat’ın cenazesi memleketi Ordu’ya gönderilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı