AMERİKA'DAN AVRUPA'YA TERÖR UYARISI

AMERİKA'DAN AVRUPA'YA TERÖR UYARISI

Daha önce yaptığı bir çok terör uyarısı gerçek çıkan ABD vatandaşlarına seyahat uyarılarında bulundu.

Amerika, vatandaşlarını Avrupa’da yaz mevisiminde saldırılar olabileceğini belirterek uyardı. Washington, hedefler arasında Fransa’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası olabileceğini de belirtti.

AMERİKANIN SESİ YAYINLADI

Avrupa’da güvenlik konusunda endişeler 13 Kasım’da Paris’te düzenlenen ve 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar ile 22 Mart’ta Brüksel’de metro ve havaalanında düzenlenen 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar ardından artmıştı.Uyarı ABD Hükümetinin yarı resmi sayılan yayın organı Amerikanın sesi sitesinde yayınlandı. ABD 'nin vatandaşları için yayınladığı çok sayıda uyarı gerçekleşmişti.

AVRUPA GENELİ DENİLDİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Amerikan vatandaşlarını Avrupa genelinde büyük olaylar, turistik bölgeler, restoranlar, ticari merkezler ve ulaşımı hedef alabilecek muhtemel saldırılar konusunda uyarıyoruz” denildi. Seyahat uyarısı 31 Ağustos’a kadar.

Dışişleri Bakanlığı düzenli olarak ülkeler, kıtalar hatta dünya için buna benzer uyarılar yapıyor. En son Avrupa için uyarı 22 Mart’taki Brüksel saldırılarının ardından yapılmıştı.

Amerikalı bir yetkili, Avrupa’ya seyahat uyarısıyla ilgili olarak Bakanlığın belirli bir tehdit bilgisi olmadığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaz aylarında Avrupa’yı ziyaret edecek turistlerin teröristler için kamu alanları ve özellikle büyük organizayonlarda daha fazla hedefler ortaya çıkaracağı belirtildi.

Seyahat uyarısında Fransa’nın 10 Haziran-10 Temmuz arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağı, 13 Kasım’daki saldırıların ardından olağanüstü hal uygulamasının uygulamaya konduğu, bunun 2 Temmuz’a kadar yürürlükte olacağı hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı,"Fransa ve Avrupa’daki Avrupa Şampiyonası stadları, taraftarların bölgeleri, eğlence bölgeleri, teröristler için muhtemel hedefler, Avrupa’da diğer geniş çaplı spor organizasyonları ve biraraya gelmeler de muhtemel hedefler” olarak nitelendirdi.

Açıklamada ayrıca Katolik Kilisesi’nin Polonya’nın Krakow kentinde 26 Temmuz - 31 Temmuz arasında düzenleyeceği Dünya Gençlik Günü’ne de dikkat çekildi ve yerel yetkililerin Polonya’ya gelecek bu kadar geniş çaplı kitle ile zorluk yaşayabileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Polonya 4 Temmuz’dan 2 Ağustos’a kadar sınırlarında kontroller uygulayacak ve bu zamanda Polonya’yı ziyaret edecekler pasaportlarını göstermeye ve sıkı güvenlik taramasından geçmeye hazırlanmalılar” dendi.

Kaynak:Haber Kaynağı