AMERİKA'DA TÜRK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

AMERİKA'DA TÜRK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson'da çok sayıda Türk işadamı, kadını, Amerikan ekonomisine can veriyor

Amerika New Jersey eyaletine bağlı 22 bin 948 m2 yüzölçüme sahip yaklaşık 146 bin kişinin yaşadığı Paterson ilçesinin Belediye Başkanı Jose Joey Torres, yardımcılıklarından birini Türk yapacak.
 

AMERİKA'DA İLK TÜRK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

 Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson'da çok sayıda Türk işadamı, kadını, Amerikan ekonomisine can veriyor. İlçede her sene Mayısın ilk haftası Türk Günü yürüyüşü yapılıyor  ve bir hafta bazı cadde ve sokaklarda Türk bayrağı asılı kalıyor. Amerika'da yaşayan Türklerin sitesi Amerikalı Türk'den Dursun Boran'ın haberinin ayrıntıları şöyle.

 PATERSON BELEDİYE BAŞKANI TÜRK YARDIMCI ARIYOR

Başkan, belediye hizmetlerinden sorumlu olacak, bir Türkün yakında tespit edilip görevlendirileceğini anlattı.
3 Kasım 2014 saat 18.00 de Toros Restaurant'ta bu görevlendirme de isim tespiti için yemekli toplantı yapıldı.
Toplantıya Paterson Belediye Başkanı Jose Joey Torres, Clifton Belediye Baskanı James Anzaldi, Passaic Bolge Serifi Richar Berdnik, New York Türk Baskonsolosu Ertan Yalçın, Baskonsolos Yardımcısı Ayten Eler, Paterson Belediyesi görevlilerinden Shavonda E. Sumter, Polis şeflerinden Şerif Commander Nart Hapatsha, İşadamı Nurettin Demircan, İş kadını Suzan Demircan ile çok sayıda Türk toplumu mensubu katıldı.

TÜRKLERİN ADAYI HÜSEYİN BAYRAM OLDU
 
Turk toplumu tarafindan Toros Restaurant`in sahibi Huseyin Bayram`in Baskan Yardimcisi adayi olarak gosterildigi gecede konuşan Başkan Jones, Hüseyin Bayram dışında Türklerin kimi yardımcı olarak görmek istediğini e-maille bildirilmesini isteyerek bu zamanı başlattıklarını söyledi.
Paterson da yaşayan yüzlerce Türk başkan yardımcısı görmek istediği kişiyi maillerle tespit edecek. En fazla mail ile tavsiye edilen Türk belediye başkan yardımcısı olarak Türk ve Amerikalılara hizmet edecek.

YAKLAŞIK 30 BİN TÜRK YAŞIYOR

Paterson, New Jersey , ABD 'deki New Jersey eyâletinin nüfus bakımından üçüncü büyük kenti ve ABD çapında ABD Türkleri 'nin en yoğun olarak yaşadıkları şehir.
Paterson'da 30,000 Türk 'ün yaşadığı tahmin ediliyor ve Türkler nüfusun yaklaşık %20,2'sini oluşturuyor. Paterson'un ana sokaklarında birçok Türk bakkal, lokanta, ve işyeri bulunmakta. Ayrıca, Paterson'da Türk toplumunun yanı sıra büyük bir Arap toplumu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı