AMERİKA İNADINDAN VAZGEÇTİ; FLAŞ GELİŞME

AMERİKA İNADINDAN VAZGEÇTİ; FLAŞ GELİŞME

Amerika ile aylardır süren YPG ve Suriye politikasındaki gerginlikte yeni gelişmeler yaşanıyor.

Türk Dış politakısında çok ilginç gelişmeler oluyor. Rusya ile yakınlaştık, AB'den ayrılıyoruz, ABD ve Nato ile ipler kopuyor derken çok ani değişiklikler yaşıyoruz. Rusya yaşanan bahar havası sürecek mi bilinmiyor ama Batı'da ilginç gelişmeler var. Amerika ile aylardır süren YPG ve Suriye politikasındaki gerginlikte yeni gelişmeler yaşanıyor.

AMERİKA İNADINDAN VAZGEÇTİ

Amarika'dan gelen bir açıklama, "Amerika geri dönüşmü yaptı" dedirtecek cinsten. Sözcü'nün haberine göre, IŞİD’e karşı savaşan koalisyonun Bağdat’taki sözcüsü Albay John Dorrian, son günlerde Türkiye ve Washington’ın “ortak çıkarları” doğrultusunda terör örgütüne dört hava saldırısı düzenlendiğini belirtti.

ORTAK ÇALIŞMA SONUCU HEDEF TESPİT ETTİK

Dorrian, “Söz konusu hedeflerin tahrip edilmesinin ortak çıkarımız doğrultusunda olduğu bir fırsat penceresi gördük” dedi ve hedeflerin Türkiye’yle ortak çalışma sonucu tespit edildiğini vurguladı.
Dorrian vurulan hedefler arasında bir zırhlı personel taşıyıcı ve IŞİD’e ait taktik birlikler olduğunu ifade etti.
Albay Dorrian, “Bu, yapmaya devam etmeyi beklediğimiz bir şey. IŞİD hedeflerini Suriye ve Irak’ta, bulundukları her yerde vuruyoruz” diye konuştu.

BAZI BELİRSİZLİKLER VAR AMA

Pentagon'dan El Bab açıklaması
John Dorrian ayrıca hedeflerin Türkiye ve ABD’nin ortak çalışması sonucu tespit edildiğini aktardı.
Hava saldırıları açıklamasına karşın, ABD’nin Türkiye’nin el Bab’daki operasyonuna karada ne ölçüde destek verdiği belirsiz.

ANKARA RAHATSIZDI

ABD’nin Suriye’deki politikası, özellikle de YPG’ye verdiği destek Ankara’yı kızdırmıştı.
Türkiye ayrıca, ABD öncülüğündeki koalisyona, Suriye’de hava saldırıları düzenlemesi için İncirlik Üssü’nü açmasına karşın, Washington’ı el Bab’ın IŞİD’den alınması için başlattığı operasyona yeterince destek vermemekle suçluyor.
Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, son dönemdeki konuşmalarında Türkiye’nin Suriye’de IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonda yalnız bırakıldığını söylemişti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ETKİLİ Mİ OLDU

Erdoğan, “Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu” demişti.
Erdoğan ayrıca, “Bugün de El Bab operasyonumuzda ne NATO’nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz. “Sözüm ona DEAŞ’a (IŞİD) karşı mücadele için kurulan koalisyon bugün DEAŞ’a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor” diye konuşmuştu.

İlgili Haberler