AKP'NİN "EVET" UMUDU FETHULLAH GÜLEN'E KALDI

AKP'NİN "EVET" UMUDU FETHULLAH GÜLEN'E KALDI

AKP'de referandum umutları gelen anketlerin ardından giderek tükeniyor. AKP'li yazar son umut konusunu yazdı.

12 Eylül 2010 referandumunda ölülerin bile mezarlarından kalkıp oy kullanmasını öneren Fethullah Gülen'in onlarca yıl sağ kolu olan ancak 17-25 aralık sürecinde aniden cemaatten ayrılıup AKP'li olan Hüseyin Gülerce referandumda AKP'nin neye umut bağladığını yazdı. 

ANKETLER KÖTÜ GELİNCE UMUTLAR ABD'YE KALDI

Başta Erdoğan olmak üzere gelen anketlerin kötü çıkmasının moralleri bozduğu AKP'de umutlar Gülen'e bağlanmış durumda. Şimdi tüm AKP gözleri kulakları ABD'ye ve başkan Trump'ın Gülen'i iade etmesine bel bağlamış durumda. İşte Hüseyin Gülerce'nin o yazısından ilgili bölümde söyledikleri.


GÜLEN İADE EDİLİRSE "EVET" OYLARI PATLAR

Geçtiğimiz Pazar günü birbirini destekleyen iki haber aynı gün medyada yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muğla Adliyesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada “yeni başkan döneminde şu ana kadar yapılan açıklamalara baktığımızda, Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklanması konusunda olumlu gelişmeler olabileceği sinyalini veriyor” dedi.

EVET % 70'İ AŞAR

ABD Gülen’i tutuklar ya da iade etmeye karar verirse, bu da 16 Nisan’daki referandumdan önce gerçekleşirse, işte o zaman ‘evet’te patlama olur. ‘Evet’ oranı yüzde 70’leri aşabilir.

Birileri hala anketlerle ‘hayır’ için algı operasyonları yapmaya, birileri de ‘evet’ için tereddüt doğurmaya devam etsin.

Sandığa daha iki ay var. Gün ola harman ola, inşallah ‘evet’ler yüzde 60’ı aşar..."

İlgili Haberler