AKP'DE TOPLU İSTİFA; CHP'YE GEÇTİLER

AKP'DE TOPLU İSTİFA; CHP'YE GEÇTİLER

AKP'de Varlık fonu, Akademisyenleri işten çıkarma ve Hayır rahatsızlığı istifa getirdi.


AKP''de sınırları zorlayan son dönem uygulamaları büyük kafa karışıklığı yaratmış durumda. Önce oldu bittiye getirilerek hiç tartışılmadan TBMMD den geçirilen başkanlık anayasası, ardından KHK ile yapılan varlık devri AKP tabanında da büyük tepkilere neden olmaya başlandı. 

BEKLENEN ÇÖZÜLME

Siyasi Kulislerde "Beklenen Çözülme" olarak yorumlanan gelişmeler var. Bu gün AKP'den toplu olarak istifa edenler, CHP'ye geçtiler.  CHP'ye geçenler arasında AKP'nin bir belediye başkan adayı da bulunuyor. İşte Odatv'nin İha'ya dayandırdığı haberi.

20 KİŞİYE "HAYIR" ROZETİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin “Hayır” kampanyasının İzmir ayağı, Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nden başladı. Bu arada, AKP'den ayrılıp CHP'ye katılan 20 kişiye 'hayır' rozeti takıldı.

İHA’nın haberine göre; Çok sayıda CHP’linin katıldığı toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve CHP’li yöneticiler katıldı. Ellerine Türk bayrakları alan partililer, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.

AKP'YE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞOKU

Öte yandan, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olan Güven Bilgen AKP'ye geçti.


2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP'den Saray Belediye Başkanı aday adayı olan Güven Bilgen, 2016 yılının kasım ayında, Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinden sonra parti içerisinde kendisinin ötekileştirilmeye çalışıldığını, yapılan operasyonla isminin il delege listesinden çıkarıldığını ve CHP'nin yönetilemediğini ifade ederek partisinden istifa etmişti.

İlgili Haberler