AKP'den ' tuhaf ' tutuklanan banka müdürü açıklaması

AKP'den ' tuhaf ' tutuklanan banka müdürü açıklaması

ABD'de Rıza Sarraf davası süreci ile ilgili olduğu ileri sürülen Halk Bankası Genel Müdür yardımcısının tutuklanmasına Dışişleri Bakanı açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili tuhaf bir açıklama yaptı.

İZAH EDERKEN ZORLANDI

Konuyu açıklarken oldukça sıkıntılı olduğu dikkat çeken Çavuşoğlu;
"Başkonsolosumuz ve büyükelçiliğimiz yakından takip ediyor; ama bu süreçte Başkonsolosluğumuzun kendi vatandaşımız ve üst düzey bir banka yöneticimizin içinde bulunduğu durum konusunda, bilgi alma konusunda sıkıntısı oldu. 

SIKINTI YAŞIYORUZ

10 Nisan'da duruşma olacak. Yakından takip ediyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Atilla ile ilgili bilgi alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Çavuşoğlu, duruşmanın 10 Nisan günü yapılacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Başkonsolosumuz ve büyükelçiliğimiz yakından takip ediyor; ama bu süreçte Başkonsolosluğumuzun kendi vatandaşımız ve üst düzey bir banka yöneticimizin içinde bulunduğu durum konusunda, bilgi alma konusunda sıkıntısı da oldu. 

ERİŞİM SIKINTISI DA OLDU

Erişim konusunda da sıkıntı da yaşandı. Sadece açıklamayla yetindiler. Mahkeme, herhangi bir karar almadı. 10 Nisan'a ertelendi. Mahkemede, 10 Nisan'da duruşma olacak. Biz de çok yakından takip ediyoruz. Öyle görünüyor ki görevden alınan, FETÖ'ye de yakın olan Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkan; önceden hazır olduğu görünüyor" diye konuştu.

"KONU GÜNDEME GELECEK"

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın tutuklanmasının ve durumu hakkında bilgiye erişim konusunda sıkıntı yaşanmasının yarın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yapılacak görüşmede gündeme getirileceğini de belirtti. 

BİR VATANDAŞIMIZIN HUKUKİ SÜRECİDİR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu konu gündeme gelecek. Bir vatandaşımızın hukuki sürecidir. Kendisine bu konunun ne olduğunu soracağız, endişelerimizi de. Erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz" dedi.

İlgili Haberler