'AKP'de paranoya yayılıyor'

'AKP'de paranoya yayılıyor'

Ali Gülen

Türkiye’yi yönetenlerin, “Bizi kıskanıyorlar, büyümemize engel oluyorlar. Bu yüzden beyin dalgaları gönderip Başbakan Erdoğan’ı öldürecekler” şeklindeki hezeyanları, dünyada yankı bulmaya devam ediyor.
 
Özellikle Yiğit Bulut’un, “Telekinezi yöntemi ile Erdoğan’ı öldürebilirler” sözleri ve bunu benimseyen hükümet kanadından gelen benzer açıklamaların ardından savcıların harekete geçmesi, Almanya’da da geniş bir yazı konusu oldu.
 
ABARTILAN SAÇMA TEORİLER
 
Başkent Berlin’de yayınlanan Tagesspiegel Gazetesi’nde konuyu inceleyen bir yorum/analiz yazan Thomas Seibert, “Türkiye’de paranoya yayılıyor. Erdoğan telepati yöntemi ile öldürülebilir mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazının alt başlığında, “Türkiye’deki komplo teorileri giderek büyüyor. Sözde, başbakan Erdoğan’a karşı bir saldırı planlanıyor ve bu teori giderek daha da abartılıyor. Hatta içinde Lufthansa’nın parmağı bile varmış” denildi.
 
ARAŞTIRMAYA BAŞLADILAR BİLE
 
Gazete, “Saçma komplo teorileri, Türkiye’de düşündürücü şekilde taraftar buluyor ve işin düşündürücü yanı bunun üst yönetim katmanlarını da sarması. Başbakanlık’taki özel bir ekibin telepati ve telekinezi ile insanın öldürüp öldürülemeyeceğini araştırmaya başlaması ile Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanının bu yöndeki iddialarının örtüşmesi yeni bir gündem” diye yazdı.
 
Konunun giderek yayıldığını belirten gazete, başbakanlık tarafından görevlendirilen bir soruşturma ekibinin, 2006 ve 2007′de intihar eden ASELSAN mühendislerinin ölümünün de, benzer bir yöntemden kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırdığını belirtti. Başta bu tür şeylere inanmayan mühendis ailelerinin şimdi başbakanlıktan araştırma istemiş olmasına da dikkat çekildi.
 
SAVCILAR, YİĞİT BULUT’A SORSUN
 
Düşünce ile insan öldürülüp öldürülemeyeceğine, komplo teorisyenlerinin “evet” yanıtını verdiğini belirten gazete, şimdi savcıların bu yöntemlerle mühendislerin intihara eğilime yönlendirilip yönlendirilemeyeceğini araştırdığını vurgulayıp, “Belki de savcılar Başdanışman Yiğit Bulut’a sormalı. Kendisi bir süre önce, başbakan Erdoğan’ın telekinezi yöntemi ile öldürülebileceğini söylemişti. Peki ama bütün bunların nedeni ne? Yiğit Bulut’a göre, Erdoğan Türkiye’de güçlü bir ülke yapıyor ve bu yükseliş durdurulmalı” diye yazdı.
 
Bu açıklamaları ile Bulut’un Erdoğan ve AKP’yle bir uyum içine girdiğini yazan Tagesspiegel, Erdoğan’ın da, Gezi Parkı eylemlerinin planlayıcıları arasında dış güçlerin bulunduğunu belirttiğini vurguladı.
 
VE BURHAN KUZU DA İÇİNDE
 
Hatta, AKP’li Burhan Kuzu’nun Almanya’yı da işin içine kattığını ve planlanan büyük havaalanının Frankfurt Havaalanı’nı gölgede bırakmasından korkulduğu için bunun yapıldığını savunduğunu belirtti.
 
Gazete, CHP’nin bu komplo teorilerini bir soru öngergesi yaptığını ve Lufthansa’nın Gezi Parkı eylemleri ile ilgisini sorduğunu belirten gazete, “Muhtemelen Başbakan Erdoğan’ın pek de tatminkar cevap vermeyeceği bir soru” yorumunu yaptı.