AKP'de Hulusi Akar krizi

AKP'de Hulusi Akar krizi

Emekli olunca AKP'den siyasete gireceği konuşulan Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın memleketi Kayseri'de yaptırttığı milyonluk cami AKM içerisinde de tartışmalara neden oldu.


Geçen hafta " Genel Kurmay Başkanı maaşı ile milyonluk cam,y, nasıl yaptırıyor ?" soruları ile hedef haline gelen Genel Kırmay Başkanı Hulusi Akar AKP 'de krize neden oldu.

Muhalefet çevrelerinden gelen yoğun eleştirilere karşılık kendisi sessiz kalan Akar'ın cami yaptırmasına ilşkin tartışmalar büyüyor. Emekliliği sonrası memleketi Kayseri'den AKP ile siyasete gireceği konuşulan Akar'ın yaptırdığı cami için Savunma Bakanı Canikli AKP'li belediye başkanını suçladı. İşte ayrıntılar

YAPTIRMIYOR DESTEK VERİYOR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Hulusi Akar'ın cami yaptırmadığını, yapılmakta olan bir camiye destek verdiğini söyledi ve AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i suçladı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Nurettin Canikli, “Genelkurmay Başkanımız ailesiyle birlikte inşaatı devam eden bir camiye destek verdi ve bu konunun gizli kalmasını istedi ama belediye başkanı bu bilgiyi her şeye rağmen paylaştı, babasının ismini bile açıkladı” dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE YİNE KONU OLDU

“Genelkurmay Başkanımıza yönelik olarak inşaatı başlamış bir camiye aile olarak yaptıkları katkıdan, bir maddi destekten yola çıkarak haksız birtakım spekülasyonlar ve saldırılar söz konusudur. Genelkurmay Başkanımız ailesi ve akrabalarıyla birlikte inşaatı devam eden bir camiye tamamının finansmanı değil imkanları ölçüsünde bir destek sağlıyor ve bunun kesinlikle duyulmaması ve isimlerinin de verilmemesi hassasiyetiyle bunu, bu yardımı yapıyorlar. Fakat oradaki Belediye Başkanı bu bilgiyi paylaşıyor bütün şeye rağmen kamuoyuyla paylaşıp, babasının ve annesinin ismini de veriyor.”

CHP'DEN HAYIRSEVER AYIRIMI ELEŞTİRİSİ

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de şöyle konuştu:

“Hulusi Akar tutmuş Kayseri'de bir cami yaptıracakmış, yaptırsın, Allah hayrını da kabul etsin. Tabii, çok okul eksiği de varmış ama okul eksiği de önemli değil öyle takdir etmiştir, o da doğrudur. Çelik, ‘Birçok hayırseverimiz bu camiyi yaptırmak istiyordu ama biz, şehrin mezarlığı, şehrin bütününü ilgilendiriyor diye teklifleri kabul etmedik. Mevzubahis Genelkurmay Başkanı olunca ona hayır diyemedik' diyor. Burada da bir haksız rekabet var. Sıradan vatandaş hayır işi yapmak isterken engelleniyor, Büyükşehir Belediyesi izin vermiyor.”

 

670x335-2-001.jpg

 

İlgili Haberler