AKP'de Devlet Bahçeli'ye tepkiler artıyor

AKP'de Devlet Bahçeli'ye tepkiler artıyor

Erdoğan'ın onayladığı ve darbecilere karşı suç işleyenlere af getiren KHK'ya AKP çevresinden de gelen tepkiler büyümeye devam ediyor.

AKP'nin 15 Temmuz Darbe girişimcilerine karşı suç işleyen sivillerin tamamına genel af çıkarması anlamına gelen son KHK'ya tepkiler AKP çevrelerinde büyük rahatsızlık yaratmaya devam ediyor. AKP ve Erdoğan'ın yaptığı tüm tasaruuflara AKP'den önce destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın onayladığı son KHK'ya tepki gösteren Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Güle'e yönelik sert eleştiride bulunması tepkilere neden oldu.

AKP'Lİ YAZARDAN TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Gül ve KHK açıklamasına AKP'li yazar Kemal Öztürk'ten tepki geldi. Öztürk, "Abdullah Gül hükümet icraatları hakkında her konuştuğunda, neden Devlet Bahçeli hemen ortaya atılıp Gül’ü eleştiriyor? Bahçeli hükümet sözcüsü oldu da haberimiz mi yok?" diye sordu.

HERKES HATA YAPILDIĞINI SÖYLERKEN

"Abdullah Gül’den, birçok hukukçuya kadar, herkes bu KHK’da hatalar yapıldığını söylüyor. Hükümet bu tür krizlerde, MHP lideri Bahçeli’nin hamaset dolu, ayrıştırıcı üslubuna değil, sağduyusuna, bilgisine ve tecrübesine güvendiği insanların sesine kulak vermeli" diyen Öztürk, "'KHK’da hukuk tekniği açısında sorun var' diyen herkesi, 'FETÖ’cü, bölücü' ilan etmek de nereden çıktı? 

 

670x335-2-001.jpg

BU DÜZEYSİZLİĞE

Bu düzeysizliğe, ayrıştırıcı üsluba kapılmamalı AK Parti. Bir de şunu merak ediyorum: Abdullah Gül hükümet icraatları hakkında her konuştuğunda, neden Devlet Bahçeli hemen ortaya atılıp Gül’ü eleştiriyor? Bahçeli hükümet sözcüsü oldu da haberimiz mi yok?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler