Abdullah Gül cephesinde hareketlilik

Abdullah Gül cephesinde hareketlilik

Zarrab itirafçılığı, Man adası dekontları istifalar derken büyük kriz yaşamaya başlayan AKP'de muhalif isimler Abdullah Gül başkanlığında toplanırken "canı sıkkın" milletvekilleri ev toplantılarına başladılar.

Üst üste patlayan skandallar ve içerisinde gerçekleştirilen "Metal Yorgunluğu" operasyonları ile büyük kan kaybeden AKP'de muhaliflerin harekete geçtikleri konuşulmaya başlandı. Uzun süredir sessiz ve tepkisiz bir duruş izleyen Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın ağır topları ile birlikte toplantılar yaptığı iddia edildi. Torplantıların amacının ise "Yeni Oluşum" konulu olduğu konuşuluyor.

6 BAKAN DIŞINDA HERKES GİDİCİ

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan hükümet ve AKP’deki kulislere ilişkin bilgiler verdi: “Altı bakan dışındakilerin hepsi değişebilir… 5-6 eski MHP’li kabineye girebilir… Sonra baskın seçim var… AKP’deki ‘muhalif cephe’ Levent’te toplantılar yapıyor”

ELİ KULAĞINDA

Ahmet Takan Yeni Çağ gazetesindeki yazısında, ‘eli kulağında’ dediği kabine revizyonu için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin temasta olduğunu belirtti.

MHP'Lİ BAKANLAR GELİYOR

26 üyeli kabinenin altısı dışında tümünün değişebileceğini ve 5-6 MHP tandanslı eski bürokratın da hükümete girebileceğini dile getiren Ahmet Takan şöyle devam etti: 
BASKIN SEÇİM GELİYOR

“Kabine revizyonunun ardından baskın seçim var. Seçim sonrasında cumhurbaşkanlığı hükümetine MHP’den mebus isimler alınabilir. Seçim barajının düşürülmesi şu anda söz konusu değil. Erdoğan, hala sıcak bakmıyor. MHP’yi memnun edecek ittifak formülleri üzerinde çalışılıyor.”

CANI SIKKIN MİLLETVEKİLLERİ

Yazıya göre Erdoğan partideki ‘canı sıkkın’ milletvekilleri Ankara’da gruplar halinde yaptıklar ev sohbetlerini yakından takip ediyor.  O ev toplantılarında konuşulanlar raporlar halinde önüne gelen Erdoğan, bu nedenle son günlerde milletvekilleriyle ‘gaz alma’ toplantıları yapıyor.

LEVENT'TE GÜL VE ARKADAŞLARI

Ahmet Takan ‘AKP’nin iç muhalefet cephesi’ olarak adlandırdığı isimlerle ilgili de bir kulis bilgisi verdi: “Abdullah Gül, Kadir Topbaş, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan İstanbul Levent’te bir çalışma ofisinde sürekli buluşuyorlar. 

Ofisin Kadir Topbaş tarafından tutulduğu ileri sürülüyor. Saray kulislerine göre, Abdullah Gül önderliğinde devam eden yeni oluşum çabalarının teknik hazırlıklarını da Beşir Atalay yapıyor. “

İlgili Haberler