ABD MEDYASI DALGA GEÇİYOR: ERDOĞAN'IN 9 GARİPLİĞİ

ABD MEDYASI DALGA GEÇİYOR: ERDOĞAN'IN 9 GARİPLİĞİ

ABD medyası dalga geçiyor: Erdoğan'ın 9 garipliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır” ve ”Feministler anneliği reddediyor” sözleri ABD'de de gündem olurken ABD medyası Erdoğan'ın ilginç söylemlerini derledi. İşte Global Post'a göre Erdoğan'ın 'garip' sözleri:

”Amerika kıtasının Kolomb tarafından keşfedildiği iddia edilir. Aslında ondan yıllarca önce Müslüman denizciler Amerikan denicilerine ulaşmışlardır. Hatta Kolomb’un hatıralarında dağın tepesinde bir camiden bahsedilmektedir. Şimdi Kübalı kardeşlerimizle konuşuruz. O dağın tepesine bugün de bir cami yakışır, yeter ki müsaade etsinler.” (15 Kasım 2014)


”Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü görecekler.” (20 Mart 2013)


“Şu anda Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır.” (2 Haziran 2013)


"Gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, ‘Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi’ diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun.” ( 7 Ağustos 2014)


”Bu milleti Youtube’a Facebook’a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil.” ( 6 Mart 2014)


'AB’de alınan kararı görüyorsunuz. Bunlar şaşırmış ya bunlarda vefa yok. Sizin bir kere böyle bir karar almaya hakkınız var mı ya? İngiltere’de neler oluyor, Fransa’da neler oluyor… Bunlara sessiz kalacaksın. Türkiye’de eylem yapılacak koruma görevi yapan güvenlik güçlerine karşı karar almaya yelteneceksiniz. Böyle bir Avrupa Birliği Parlamentosu’nu da tanımıyorum.” ( 17 Haziran 2013)


”Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir.” (14 Mayıs 2014)


”İçki içiyorsa alkoliktir. Bunun tanımı budur. Alkol aldığı için alkolik olarak yola çıktı ve karşıdan gelen alkolik olmayan adamla kaza yaptı. Ne olacak? Arada bir içki içenler de bize oy veriyor, bakma sen. Onlar zaten alkolik olmuş olmuyor.” (2 Haziran 2013)


Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır” ve ”Feministler anneliği reddediyor”

Kaynak:Haber Kaynağı