ZİRAAT BANKTAN FLAŞ KARAR; LİSTEDE O ŞİRKETLERDE VAR

ZİRAAT BANKTAN FLAŞ KARAR; LİSTEDE O ŞİRKETLERDE VAR

SPK Bültenine göre başta ziraat bankası olmak üzere bir çok ünlü kuruluş borçlanma bildiriminde bulundu

 

Türkiye'nin yaşadığı ve giderek derinleşen ekonomik krize çare bulmak için başta kamu bankaları ve büyük inşaat şirketleri krizi atlatmak için borçlanma girişileri başlattılar. 

SADECE ZİRAAT BANKASI 4 MİLYAR  DOLAR BORÇLANACAK

Erdoğan'ın Türk Lirası kuulanma çağrısı ardından bir çok banka ve şirketin Türk Lirası borçlanma bildirimi yaptığı görülürken Türkiye'nin en büyük bankası Ziraat bankasının ise Dolar cinsinden oldukça büyük bir miktarda borçlamaya gideceği KAP'a bildirildi. İşte ayrıntılar

SPK BÜLTENİNDE YAYINLANDI

Sermaye Piyasası Kurulu Bülteni’ndeki, "Sermaye piyasası aracı ihraç ederek borçlanmak üzere SPK’ya başvuranlar" listesinde yer alan bilgilere göre, Ziraat Bankası, yurtdışında 4 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvurdu. 

SADECE ZİRAAT BANKASI DOLAR CİNSİNDEN BORÇLANACAK

Bülten’de yer alan toplam sekiz borçlanma başvurusundan yalnızca Ziraat Bankası’nın borçlanma aracı "Amerikan Doları" olarak belirtilirken, Deniz Faktoring, IC İçtaş Eneröi Yatırım Holding, Başer Faktoring, KT Sukuk Varlık Kİralama, İş Yatırım Menkul Değerler, Turknet İletişim Hİzmetleri ve Şeker Faktoring’in borçlanmalarının ise "aksi belirtilmediği" için "Türk Lirası" bazında olacak. 

58636a3a18c7731da0ce75ee.jpg

BORÇLANMA SIRASINA GİRDİLER

"Sermaye piyasası aracı ihraç ederek borçlanmak üzere SPK’ya başvuran" bu kuruluşların öngördükleri borçlanmalar da 95 milyon lira ile 2.5 milyar lira arasında değişiyor.

başladı.

MERKEZ BANKASININ SAHİBİ KİM ?700-005.jpg

twitter-009.jpg

face-begen.png
 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı