ZAMAN'DAN ERDOĞAN'A  SERT YANIT

ZAMAN'DAN ERDOĞAN'A SERT YANIT

.

ERDOĞAN'A ZAMAN'DAN ÇOK NET SORULAR

Başbakan Erdoğan'ın muhabirini azarladığı Zaman Gazaetesi'inden çok sert bir yanıt geldi. Zaman'da yayınlanan Fatih Uğur imzalı haber-yorumda "Soru da mı sormayalım sayın Başbakan?" diye soruldu. Başbakan Erdoğan dün Almanya ziyareti öncesi yaptığı basın toplantısında  Zaman muhabiri Derviş Genç'in "MİT'in Reza Zarrab ile ilgili raporu operasyondan 8 ay önce size sunduğu doğru mudur?" , sorusuna sert bir yanıt vermiş Zaman gazetesine "paralel" suçlamalar yöneltmişti.


İşte Zaman'ın Başbakan'a yönelttiği sorular:


Gazetecinin işi soru sormaktır. Bir başbakan, hoşuna gitmeyen soru soran muhabiri azarlayamaz. Muhabirlerin azarlandığı bir ortam demokratik Türkiye manzarasından her gün bir adım daha uzaklaştığımızın göstergesidir. Dün Erdoğan’ın yarım saatlik basın toplantısında yaşanan da budur. Kamuoyunun merak ettiği soruları sormak gazetecinin görevidir. Sorulması gereken onlarca soru orta yerde durmaktadır. Örneğin; “Örgüt, haşhaşi, ajan, çete, in sözlerini kime söylediniz? Hangi davaya hangi soruşturmaya konu idi bu sözleriniz? Urla’da 1. Derecede sit alanına villa yapıldı mı? Bunun için 130 bin TL karşılığında sahte rapor alındı mı? ATV ve Sabah’ın devri sırasında hükümetin rolü oldu mu? Medya grubunu satın alan iş adamlarına devletten ihale sözü verildi mi?”


Açıkta kalmış iddiaları ve soruları çoğaltmak mümkün. Şimdi sayın Başbakan; kamuoyunun cevabını merak ettiği bu soruları sormayalım mı?

Kaynak:Haber Kaynağı