YSK'DAN BU SKANDAL KARARI NEDEN ALDI?

YSK'DAN BU SKANDAL KARARI NEDEN ALDI?

Bir çok televizyon kuruluşu başta AA'nın bildirdiği verilere göre AKP'yi tek başına iktidar ilan ederken YSK % 35 sandık açılımı ilanından sonra sitesini kapattı. Peki YSK bu kararı neden aldı?

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 3 gün önce iddia ettiği seçim sonuçları açıklaması neredeyse bire 1 tutmuş durumda. Fuat Avni seçim sonuçlarının AKP'nin oy oranının % 55 olarak açıklanacağını ve yaratılan algı üzerine seçim sonuçlarının oldu bittiye getirileceğini ileri sürmüştü. YSK'nın aniden böyle bir karar alarak siteyi kapatması manidar bulundu.

NTV HDP'Yİ BARAJ ALTINDA GÖSTERDİ

An itibari ile televizyonlarda AKP'nin tek başına iktidarı açıklanmış durumda. Bir çok kanal  HDP'yi baraj altına atarak Erdoğan'ı bile başkan ilan etmiş durumda.

YSK'DAN FLAŞ KARAR

Öte yandan inanılmaz bir gelişme gerçekleşti ve YSK internet sitesini sandıkların % 35'i açıldığını açıkladıktan ve partilerin oy oranlarını bildirdikten sonra kapattı.

SEÇİM SONUÇLARI SİSTEMİ HİZMETE KAPATILDI DUYURUSU (tıklayınız)

Siteye “26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süresince SANDIK SONUÇ PAYLAŞIM SİSTEMİ hizmete kapatılmıştır” duyurusu yer aldı.Cumhuriyetin haberine göre YSK’nin sisteminde son olarak sandıkların yüzde 35′i açılmış AKP %52 CHP 20.3, HDP 12.9, MHP 11.7 oranında oy almıştı.

İŞTE YSK SİTESİNİN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ

51-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı