Yine Yetiştirme Yurdu Yine Çocuk Tacizi Skandalı

Yine Yetiştirme Yurdu Yine Çocuk Tacizi Skandalı

YETİŞTİRME YURDUNDA KALANLARI FUHUŞA TEŞVİK OPERASYONU: 11 GÖZALTI
 
Başbakan Erdoğan'ın "kız erkek aynı evde yaşıyor buna izin vermeyiz" diyerek Türkiye gündemini değiştiren açıklaması hala bir numaralı konu halinde. Tüm ülke gündeminde tamda bu konu tartışılırken bu gün yine bir yetiştirme yurdu skandalı daha patlak verdi. Devletin koruma altına aldığı ve bir numaralı sorumlusu bulunduğu 18 yaşından küçük çocukların denetimli olarak barındırıldığı bir yurtta daha fuhuşa teşvik baskını düzenlendi bir çok kişi gözaltına alındı. Daha öncede bir çok skandalın patladığı çocuk yetiştirme yurtlarında bu duruma hiç yorum yapmayan Başbakan Erdoğan'ın, üniversitelerde okuyan genellikle 18 yaşını geçmiş oy verme yetkisi ve  suç işlediğinde ceza alma ehliyeti bulunan gençleri diline dolaması şaşkınlığı iyice artıracağa benziyor. Yetiştirme yurtlarında devlet korumasında kalan küçük yaşta çocukaların fuhuşa teşvik edilmeleri skandalı diğerleri gibi unutulup gidecek mi ayrı konu. Son skandal Aydın'ın Nazilli İlçesinden.

DEVLET KORUMASINDA Kİ ÇOCUKLARI FUHUŞA TEŞVİK GÖZ ALTISI

 AYDIN ve Nazilli Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, yetiştirme yurdunda kalan 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.
 
Yetiştirme yurdunda kalan bir kızın, tacize uğradığını ileri sürerek yaptığı şikayet üzerine Aydın ve Nazilli Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Nazilli başta olmak üzere birçok ilçede önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 11 kişi, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerinin ifadeleri doğrultusunda operasyonun genişleyebileceği ileri sürüldü. 

OPERASYONUN GENİŞLEYEBİLECEĞİ BİLDİRİLDİ