YILMAZ ÖZDİL TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRDI !

YILMAZ ÖZDİL TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRDI !

Halk TV'de "Öğleden sonra" programına canlı yayına bağlanan Özdil, Soma'daki faciayı yorumlarken kullandığı sözler ile Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Halk TV'de "Öğleden sonra" programına canlı yayına bağlanan Özdil, Soma'daki faciayı yorumlarken Başbakanın sözlerine atfta bulunarak kullandığı "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu" sözleri tepkiyle karşılandı. Özdil'in bu sözleri AKP'ye yakın medyada geniş yer buldu. AKP'nin medyası Özdil'in yaptığı bu ironik açıklamayı, Soma Faciasında ölen madencilere bir hakaret olarak sundu. Sosyal medyada AKP için çalışan kullancılar Özdil'in ironisini " ölüler üzerinden algı" operasyonuna dönüştürerek, vatandaşları yine etkileme çalıştılar.

"MÜSTEHAK" DEMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Yılmaz Özdil, bu sözleri söylemesinin gerekçesini Başbakan'ın faciayla alakalı "normal" demesi açıklamalarına dayandırdı. "Bu işçilerin cebine para koyup mitinglere Akhisara'a Manisa'ya hatta İzmir'e getirdiler" diyen Özdil, Başbakan'ın sözlerini örnek göstererek, "Bu olay normal diyor bence de normal. Hatta müstahak." sözleri sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Soma'da faciayla ilgili Başbakan Erdoğan, dünyadaki maden kazalarını hatıratarak "Bunlar olağan şeyler, literatürde iş kazası diye bir olay var" değerlendirmesini yapmıştı.