YERYÜZÜ İFTARINA POLİS MÜDAHALESİ

YERYÜZÜ İFTARINA POLİS MÜDAHALESİ

İftar yapanlara engel oldular

Antikapitalist Müslümanların, 'lüks otellerde binlerce dolar harcanarak açılan iftarlara karşı' geliştirdiği 'Yeryüzü Sofraları' bu Ramazan ayında da kurulacaktı. Ancak polis Taksim'deki bu etkinliğe izin vermek istemedi. Buna müdahaleye karşın vatandandaşalar kurdukları sofralarda iftarlarını açtı.

Geçmiş yıllarda, genellikle lüks otellerdeki iftar davetlerini protesto etmek için bu otellerin önünde kurulan protesto amaçlı ‘Yeryüzü Sofraları’, geçtiğimiz yıl Gezi Parkı protestolarının hemen ardından başlayan Ramazan ayı boyunca, Taksim İstiklal Caddesi üzerinde kurulmuştu.

Gezi Parkı eylemlerinin ardından bölgedeki eylem ve toplanmalara izin vermeye polis, cadde üzeri boyunca kurulan iftar sofralarına yönelik olarak da yoğun önlem almış zaman zaman da müdahalede bulunmuştu.

Antikapitalist Müslümanların, 'lüks otellerde binlerce dolar harcanarak açılan iftarlara karşı' geliştirdiği 'Yeryüzü Sofraları' bu Ramazan ayında da kurulacaktı.

Ancak polis Taksim İstiklâl Caddesi'ndeki bu etkinliğe izin vermiyor. Polis yere iftar sofrası kurmak isteyen vatandaşlara engel oluyor.

Kalabalık "Polis çekil halk iftar yapsın" diye bağırıyor.

Alınan bilgiye göre gerginlik biraz yatışmakla birlikte polsi iftar sofrasının önüne barikat kurdu.  Polisin aksi yöndeki isteğine rağmen vatandaşlar kurdukları sofralarda iftarını açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı