YERİN 10 METRE ALTINDA DANSÖZ OYNATTILAR

YERİN 10 METRE ALTINDA DANSÖZ OYNATTILAR

2015 yılını renkli görüntüler eşliğinde günün ilk ışıklarına kadar süren çılgınca eğlenerek, yerin 10 metre altında...

TÜRKİYE’nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, 2015 yılını renkli görüntüler eşliğinde günün ilk ışıklarına kadar süren çılgınca eğlenerek, yerin 10 metre altında yapılan kayadan oyma eğlence merkezlerinde karşıladı.

TÜM BÖLGE IŞIL IŞIL AYDINLATILDI

Bölgenin turistik beldeleri yılbaşı kutlamaları öncesinde ışıl ışıl hale getirildi. Bölgenin yoğunlukla ziyaretçi akınına uğrayan Uçhisar Beldesi'nde bulunan ve dünyanın ilk doğal gökdeleni olarak bilinen tarihi Uçhisar Kalesi ve çevresi ışıklandırılırken, çam ağaçları da özel bir ışık sistemi ile donatıldı. Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi başta olmak üzere Avanos ve Ürgüp İlçesi'nde tüf kayalara oyularak yapılan yeraltı eğlence merkezlerinde Güney Kore, ABD, Japonya, Almanya, İtalya ve İspanya'dan gelen turistlerin yanı sıra Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen yerli turist grupları, düzenlenen sabaha kadar süren Türk gecelerinde yeni yılı karşıladı.

KAYALAR OYULARAK EĞLENCE MERKEZLERİ İNŞA ETTİLER

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'nde yerin 10 metre altında kayadan oyma yapılan 'Yaşar Baba Restaurantı' dolduran turistler için Türkiye’nin değişik yörelerine ait halk gösterisi sunuldu. Geleneksel olarak gerçekleştirilen kına gecesinin canlandırıldığı halk oyunları gösterildi.

Yeni yıl eğlencesine katılan turistler daha sonra bahçede ateş yakılması ile oluşturulan dev ateş etrafında davul- zurna eşliğinde halay çekti ve dakikalarca sevdikleri ile oyun oynadılar ve dans ettiler.Havai fişek gösterisini izledi. 2015 için geri sayımın öncesinde merkezde oluşturulan asansör sistemi ile piste inen Oryantal Çağla’ nın kıvrak dansları ile yeni yıl heyecanı yaşayan turistler grupları, patlayan şampanyalar eşliğinde yer altı eğlence merkezi pistinde sevdikleri ile birlikte dans ederek yeni yıla "Merhaba" dedi.

Öte yandan Göreme Beldesi'nde jandarma ekipleri yol uygulamasında bulundu. Sürücüleri uyarıda bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı