Yeni Partinin kuruluş ayrıntıları netleşiyor

Yeni Partinin kuruluş ayrıntıları netleşiyor

Eski TBMM Başkanı Meral Akşener ve MHP'den ayrılan bağımsız milletvekili Ümit Özdağ'ın öncülük ettiği ' Yeni Parti ' kuruluşuna ilişkin ayrıntılar netleşme başladı.

MHP'den ihraç edilen ve aralarında uzlaştıkları açıklanan Meral Akşener, Ümit özdağ ve destekleyen miletvekillerinin kuracakları yeni partinin tarihi netleşti. MHP Lideri Bahçeli ve AKP'den  büyük bir tepki gören yeni partinin çizgisinin Merkez Sağda olacağı ve beklenmedik ölçüde büyük bir katılımla kurulacağı konuşuluyor.

AKP'YE ALTERNATİF AMA MİLLİ DEĞERLERE SAHİP BİR PARTİ

Kamuoyu anketlerinde, AKP'nin tıpkı Özal'ın ANAP'ı gibi hızlı bir çöküş süreci içerisine girdiği, iktidar avantajlarının bile bu süreci durduramadığı konuşuluyor. Kurulacak yeni partinin AKP, MHP erimesinden faydalanarak iktidar alternatifi bir gelecek için çalışacağı söyleniyor. Öte yandan Yeni partinin oluşumunda Genel Başkanlık sorunu bulunmadığı, MHP'nin % 88'ini temsil eden parti tabanının yeni partiye destek verdiğini, aynı tabanın iradesi ilede partinin genel başkanının seçilmesi üzerinde görüş birliği olduğu sızan haberler arasında.

BALIKESİR MİLLETVEKİLİNDEN MERAL AKŞENER AÇIKLAMASI

MHP'li muhaliflerin yeni parti çalışması sürerken, MHP'den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Türk milleti de bu yeni partide lider ya da genel başkan olarak Sayın Meral Akşener' i görmektedir" dedi.

KURBAN BAYRAMINDAN SONRA RESMİYETE BÜRÜNECEK

Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener öncülüğünde başlatılan yeni parti çalışmaları, Kurban Bayramı sonrasında resmiyete bürünecek. Habertürk'ün bildirdiğine göre ilk genel seçimlerde uygulamaya girecek Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum amacıyla çıkarılacak ve Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu'da yapılacak değişiklikler de partilileşme sürecinde takip edilecek.

SİNAN OĞAN VE AYDIN KORAY YENİ PARTİYE GİRMİYOR

MHP'li muhalif isimlerden Sinan Oğan'ın MHP'in 2018'de yapılacak olağan kurultayını bekleyeceği, Koray Aydın'ın ise MHP'de siyaset yapmaya devam edeceği ifade ediliyor. Yeni Parti çevresinde Koray Aydın'ın Devlet Bahçeli ile anlaştığı ve MHP içerisinde yönetim görevi alacağı konuşuluyor. Sinan Oğan ise MHP'nin yapılacak kurultayında tekrar aday olmayı düşündüğü ancak onun da yakın bir gelecekte yeni parti oluşumuna katılma sürprizi yapabileceği ileri sürülüyor.

İlgili Haberler