YAVUZ BİNGÖL'E DEVLETTEN TAM DESTEK

YAVUZ BİNGÖL'E DEVLETTEN TAM DESTEK

Devletin en üst makamlarından tüm Türkiye ve ailesi tarafından mağdur edilen Bingöl'e destek.

Gezi olaylarında başından gaz fişeği ile vurulan "Berkin Elvan'ın annesini Erdoğan'ın yuhalatması normaldir" diyerek tüm Türkiye'nin tepkisi çeken ve şiddetle eleştirilen Yavuz Bingöl hala gündemde Babası ve kardeşi tarafından bile çok ağır şekilde eleştirilen  Yavuz Bingöl'e devlet desteği geldi. Erdoğan çok sevdiği ve sarayında ödüllendirdiği Yavuz Bingöl'e dün Askon konuşmasında destek vermişti. Cumhurbaşkanı mertebesinde bu destek Yavuz Bingöl'ün daha da çok eleştiri almasına neden olmaktan başka işe yaramayınca, bugün de Başbakan Davutoğlu Yavuz Bingöl'e Van'dan arka çıktı. Böylece Devletin mağdur ilan ettiği zavallı Sanatçı Yavuz Bingöl, devletten tam destek almış oldu.

Dün ASKON Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Bingöl'e böyle destek çıktı.

LİNÇ ETMEK İSTİYORLAR

Erdoğan, "Bu ülkenin değerli bir sanatçısı olan Yavuz Bingöl'e söylemediklerini bırakmadılar. Linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye; sen nasıl olur da Tayyip Erdoğan'la yanyana böyle bir resim verirsin, aynı fotoğraf karesine nasıl girersin?" dedi. Başbakan davutoğlu ise olayı bambaşka bir açıdan ele alarak "Mahalle baskısı yapıyorlar" dedi. 

MAHALLE BASKISI YAPIYORLAR

Partisinin il kongresinde hitap eden Davutoğlu, sanatçı Yavuz Bingöl'ü eleştirenlere seslenerek "Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum. İster Van'da mahalle bakısı yapıyor olsunlar ve bu bölgede kendileri gibi düşünmeyenlere mahalle baskısı yapıyor olsunlar isterse elit geçinip sanatçılara mahalle bakısı yapıyor olsunlar. Hepsine çağrım mahallelerinizden çıkın. Türkiye'nin diğer vatandaşlarını da görün. Onlarla kucaklaşın. Benimle birlikte Tunceli'de bulunan Yavuz Bingöl'e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor. Sanatçı camiasından gür bir ses evet kardeşlik, dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar bu seslere bakısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl'ü ve diğerlerini. Onlar bu baskılara boyun eğmezler. Onlar Anadolu'nun barış türküleri ile harekete geçtiler. İster Türkçe söylesinler ister Kürtçe ister Zazaca ister başka bir dilde. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı