Yaşar Büyükanıt Köpürdü Ama !

Yaşar Büyükanıt Köpürdü Ama !

53 yıl üniforma giymiş birine bu laflar edilir mi?

MEZARA KADAR GİDECEK SIRRI AÇIKLAMADI AMA

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, Ergenekon Davası’nda gizli tanık olduğu yönündeki iddialara sert tepki göstererek yalanladı. Ancak Büyükanıt, Dolmabahçe’de kendileriyle birlikte “mezara gidecek” kadar gizli ne konuştuklarını ise yine açıklamadı.
 
Büyükanıt, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, iddiaları üzerine Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın sorularını yanıtladı. Özcan’ın iddiasını ve sorularına ilişkin haberleri internetten okuduğunu ve tam anlamıyla şaşırıp kaldığını belirten Emekli Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

53 YIL ÜNÜFORMA GİYMİŞ BİRİNE
 
“Emekli olduğumdan beri huzurlu bir emeklilik yaşayamadım. Benim hakkımda, eşim hakkında birçok iftira attılar. Yalan söylediler. Bunlarla uğraşmak zorunda kaldım. Bir milletvekili, 53 yıl üniforma giymiş, hayatı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, ülkesine, vatanına hizmetle geçmiş, Genelkurmay Başkanlığı yapmış biri için nasıl böyle düşünebilir diye hayret ettim. Bu tümüyle yalan ve iftiradır. Beni en çok üzen, bir milletvekilinin, benim gizli tanık olabileceğimi düşünmüş ve tereddüt bile etmeden gündeme getirebilmiş olmasıdır. Nefretle kınıyorum.”
 
Bunun, bir milletvekiline yaraşır davranış ve siyaset yapma biçimi olmadığını iddia ederek, “İddiayı gündeme getiren milletvekili, bu iddiasını ispatla yükümlüdür, ispat edemezse müfteri durumuna düşecektir” diyen Büyükanıt, Bila’nın “Özcan, Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan’ın size gizli tanıklık karşılığında hakkınızda soruşturma açılmayacağı sözü verdiğini de iddia etti?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
 
BU DA YALAN İFTİRA

“Bu da yalan ve iftira. Bir kere yalan olduğu tarihlerin tutmamasından belli. Dolmabahçe’deki görüşmede davalar konu dahi olmadı. Zaten tarihler itibarıyla olması da mümkün değil. Başbakan’la Genelkurmay Başkanı ihtiyaç duyulduğu her zaman görüşürler. Bu normaldir. Devletin çalışma sisteminin bir gereğidir.”
 
Özcan’dan kaynağını açıklamasını isteyen Büyükanıt, yine Dolmabahçe’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la “mezara gidecek” kadar gizli ne konuştuklarını açıklamadı. Büyükanıt, görüşmenin devlet işleriyle ilgili olduğunu savunurken Büyükanıt, “Devlette mezara gidecek sır olur mu? Mezara gidecek kadar gizliyse bunun kayıt altına alınmış olması gerekmez mi?” soruları yine havada kaldı.