YARGITAY'da ZAMANLAMA HATASI ... !

YARGITAY'da ZAMANLAMA HATASI ... !

Yargıtay Başsavcısının Temyize götürülen "Şike" Davasında Sanıklara verilen cezayı onama talebinde ZAMANLAMA HATASI ... :)


Bugün - 24 Temmuz 2013 saat 16:00 da  Ajanslara ve gazetelere SON DAKIKA olarak geçen "YARGITAY BAŞSAVCISI Onama İstedi" başlıklı haber FENERBAHÇE camiasının artık alışmış olduğu "tesadüf"lere birini daha ekledi.

Öyle ya yine bir Avrupa maçı vardı KANARYA'nın ve maçtan bir kaç saat önce, kaynağı ve nasıl sızdırıldığı bilinmeyen şekilde YARGITAY CEZALARIN ONANMASINI İSTEDİ deniyor Devlet Televizyonu TRT dahil her tarafta son dakika geçiyordu.

Öyle ki, o sezonda 35 puan fark yiyerek Avrupa'ya dahi gidemeyen ve şike davası ile hiç alakası olmayan Galatasaray siteleri ve Galatasaray taraftarları ZAFER NARALARI atarak CEZALAR ONANDI mailleri - mesajları atıyorlar, bir Şampanya patlatmadıkları kalıyordu..

Oysa durum çok farklıydı: Yargıtay'a Temyize götürülen dosya, Başsavcı tarafından hiç bir değişiklik yapılmadan Yargıtay 5.nci Dairesine gönderiliyor ve cezaların onanması talep ediliyordu.

Bundan daha doğal da bir şey olamazdı. Mahkemenin aldığı karar, Savcı tarafından her zaman ve % 100 e yakın bir oranda AYNI SEKILDE yukarıya Yani Hakimlere sunulur..

Hakimler de dosyaları inceler ve karara bağlarlar. Bu da normal bir prosedurdur. Bugune kadar da hep boyle olmuştur. Komple reddedilen, geri dönen davalarda da aynı sekilde Başsavcı onama istemiştir.

Ama kararı HAKİMLER verir. Dosyalar uzun uzun incelenir, değerlendirilir, varsa usule uygun olmayan telefon dinlemeleri gibi kanıtlar iptal edilir, bunlara dayanarak verilen hükümler bozulur, yine varsa bu süreçte Sanık lehine kanun değişiklikleri ( Örgüt davasındaki gibi )  dikkate alınır, daha sonra ONANIR veya BOZULARAK Mahkemeye geri gönderilir. O zaman da yargılama süreci yeniden başlar..

Gelelim fasulyenin faydalarına :

-- Bu Onama isteği NEDEN ve NASIL sızdırıldı Basına?

-- Bugünün seçilmesinin sebebi neydi ? Biliyorsunuz bugün #fenerinmacivar ; SARACOGLU'nda ilk mac ve Avrupanin devlerinden biriyle oynuyor FENERBAHCE

-- CAS sürecine girilmişken CAS'taki hakimlere bir mesaj mı gönderiliyor?


Bu soruları artırmak o kadar kolay ki.. Ama uzatmayacağız ve Savcı Beye küçük bir hatırlatma yapacağız..

BU MAÇ ÖZEL BİR MAÇ.. SANDIĞINIZ GİBİ ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI ÖN ELEMESİ DEĞİL. 

Yani zamanlama hatası yaptınız. Bugün bunu duyurmakla.. Çünkü moral bozacak ve sonucu etkileyecek bir şey yok. Bir kazanım olmayacak..

Resmi Avrupa maçı Haftaya.. yeni haberler bekleriz..

Bu arada.. 

Bu haber çıktıktan yarım saat sonra  dünden beri ağır aksak giden bilet satışlarında patlama oldu ve FENERBAHÇE - PSV EINDHOVEN Maçı biletleri tükendi. 1 Milyon USD hasılattan bahsediyoruz BORU degil Savcı Beyyyyy..

Yani TARAFTAR size ve ceza alırsa FENERBAHCE geriye düşecek taraftar desteği bırakacak diye bekleyenlere gereken cevabı verdi...

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ ..?