Yandaş medya rezil oldu! CHP Alper Terzioğlu hakkında dava açtı.

Yandaş medya rezil oldu! CHP Alper Terzioğlu hakkında dava açtı.

Mizah sitesi Bobiler.org'ta yayınlanan bir şakayı gerçek sanıp CHP'ye saldırdılar.

AKP yandaşı medya, mizah sitesi Bobiler.org'ta yayınlanan bir şakayı gerçek sanıp CHP'ye saldırdı. Bobiler.org adlı sitede yayınlanan "CHP'nin Reyhanlı saldırısı sonrası uygulayacağı 12 madde'' başlıklı ''belge''yi gerçek sanan yandaş medya, hem TV yayınlarında, hem de internet sitelerinde mizah içerikli belgeyi gerçek gibi yayınladı. Belgeyi medyaya servis eden kişinin ise Alper Terzioğlu adlı bir kişi olduğu belirlendi. CHP Alper Terzioğlu hakkında dava açtı. 

AKP yanlısı medya, Reyhanlı saldırısı sonrası sorumluluğu CHP'nin üzerine yıkmak için ''düzmece belge''lerden medet ummaya başladı. Kendisini ''Bağımsız Araştırmacı'' olarak tanıtan Alper Terzioğlu adlı kişi, AKP yanlısı medyaya, mizah sitesi Bobiler.org'ta yayınlanan bir metni, ''gerçek'' gibi servis etti. Belgede, "CHP'nin Reyhanlı saldırısı sonrası uygulayacağı 12 madde'' yazıyordu. Metinde, CHP'nin Esad'a destek vermesi, ölü sayısının yüksek gösterilmesi gibi maddeler vardı. Metnin altında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzası bulunuyordu. 

Alper Terzioğlu adlı kişi, bu belgeyi twitter hesabı ve internet sitesinden yaymaya başladı. Yandaş TV'ler de Terzioğlu'nu yayınlarına konuk ederek "belge'' hakkında konuşturdu. Terzioğlu, mizah sitesinde yer alan belgeyi ''gerçekmiş gibi'' anlattı. 

www.gercekgundem.com ise bu belgenin kaynağını araştırdı ve ilginç bir sonuca ulaştı. Yaptığımız araştırma sonucu, belgenin dünyadaki tüm olaylarla dalga geçen ve esprilerini "grafikler''le ifade eden Bobiler.org'a ait olduğu ortaya çıktı. 

Anlayacağınız, mizah sitesinde yer alan ve AKP'lilerin tutumuyla dalga geçen bir ''belge'' AKP medyasının can simidi haline getirilmişti. AKP yanlısı medya, bu uydurma belge üzerinden günlerce yayın yaptı. Hatta; AKP yanlısı medya, dün bu ''belge''yi Gürsel Tekin'e bile sordu. Tekin, "Deli saçması belgelerle bizi meşgul etmeyin. O metni gerçekmiş gibi yayanlar hakkında dava açacağız'' dedi. 

O dava ise bu sabah geldi! CHP Genel Merkezi, belgeyi gerçekmiş gibi yandaş medyaya servis eden Alper Terzioğlu hakkında; Özel Belgede Sahtecilik, İftira ve Hakaret suçlarından dava açtı. 

Gerçek Gündem'in ortaya çıkardığı bu gerçekle birlikte, yandaş medyanın CHP haberlerini nasıl hazırladığı da bir kez daha anlaşılmış oldu.

Öte yandan, CHP'nin Alper Terzioğlu adıyla TV'lere telefonla bağlanan kişinin ''gerçek kimliği''nin ne olduğunu araştırtacağı da öğrenildi.

İŞTE MİZAH SİTESİ BOBİLER.ORG'TA YER ALAN, AKP MEDYASININ İSE GERÇEKMİŞ GİBİ GÜNLERDEN BU YANA YAYINLADIĞI O METİN: