Yan Ödeme Kararnamesi imzalandı, Kim ne kadar zam aldı?

Yan Ödeme Kararnamesi imzalandı, Kim ne kadar zam aldı?

Yan Ödeme Kararnamesi ile subayların, astsubayların, uzman jandarma çavuşların ve uzman erbaşların maaşlarında iyileştirmeye gidildi.

YAN ÖDEME KARARNAMESİ YAYINLANDI

Dede Ersel AKSU


2014 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak "Yan Ödeme Kararnamesi" yayımlandı.  Yapılan iyileştirmenin Kararname ile yapılmasından dolayı emekli astsubaylara  herhangi bir yansımanın olmayacağı tepit edildi.

Karanamenin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde imzalanması nedeniyle, maaşlar 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren zamlı olarak ödenecek.  

KİM NE KADAR ALACAK?

Yan ödem kararnamesi ile;

1-Komutanlık görevine atanan, Muharip Sınıf Astsubaylara, 82 TL İlave Tazminat Ödenmesine,

2- Uzman Çavuş  ve Uzm. Jandarma Çavuşlara 71 TL.

3- Muharip Sınıf Bölük Astsubaylarına 185 TL.

4- Yardımcı Sınıf Bölük Astsubaylarına 102 TL.

5- Muharip Sınıf İkmal Astsubaylara 316 TL.

6- Yardımcı Sınıf İkmal Astsubaylara 234 TL

 OCAK 2014 Tarihinden geçerli olarak 15 Ocak tarihinde imzalanmıştır.

BU KONUDAKİ GÜNCEL ÇİZELGEYİ VE TAM METNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

TORBA YASA  ÇALIŞMALARINA DEVAM

5510 Sayılı Yasada yapılması planlanan "Taslak  Torba Yasa Teklifi" içerisine, tüm emekli astsubayların intibaklarının dahil edildiği, 



Makam tazminatı almayan, Emekli Astsubaylara 100 TL.

Subay ve astsubay nasıp onay makamının değiştirilmesi,

TSK Personelinden mahkemelik olanlara avukatlık ücreti ödenmesi,

Emeklilik onay makamının değiştirilmesi,

Başlangıç derecelerinin yeniden düzenlenmesi,

-Erbaş, Er ve Uzman Erbaşlarla ilgili, bazı değişiklikler yapılması hakkında, düzenlemelerin olduğu öğrenilmiştir. 

BU KONUDAKİ GÜNCEL ÇİZELGEYİ VE TAM METNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


ÖDENEKLER ARTIRILDI

Bakanlar Kurulu, 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere muhtar ödeneklerini net 457 TL'den 871 TL'ye çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapan pilotların uçuş tazminatlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan pilotlar seviyesine çıkardı. Van depremi nedeniyle öğretim elemanlarına verilen geliştirme ödeneği uygulaması 14 Temmuz 2014'e uzatıldı. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için 2014 yılına ilişkin "ortalama ücret toplamı üst sınırı 7 bin 670 TL olarak belirlendi.

Köy Muhtarları ile Şehir ve Kasaba Mahalle Muhtarlarının Ödeneklerinin Artırılması ile Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar Maliye Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu tarafından 13 Ocak 2014 tarihinde kararlaştırıldı. 15 Ocak 2014 itibarıyla 2108 sayılı Kanun'un 1. maddesinde yer alan 5.700 gösterge rakamı 11.400 olarak uygulanacak. Böylece köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına, 3000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ödenek verilecek. Böylece Bakanlar Kurulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı üzere muhtarların 457 TL'lik ödenek tutarını 871 liraya çıkarmış oldu.

-KAMU ÇALIŞANLARININ ORTALAMA ÜCRET TOPLAMI ÜST SINIRI 7 BİN 670 TL OLACAK-

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için 2014 yılına ilişkin "ortalama ücret toplamı üst sınırı 7 bin 670 TL olarak uygulanacak. Mevcut karar, onay veya diğer mevzuat uyarınca kapsama dahil personel yapılmakta olan ayni veya nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur ilave edilmemesi ve 7 bin 670 TL olarak belirlenen ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla 2014 yılında kapsama dahil personel mali ve sosyal hakları, kurum içi hiyerarşik yapıların gerektirdiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde yetkili organlar tarafından yüzde 0.27 oranını geçmeyecek şekilde belirlenecek oranda artırılabilecek. Bu artış sonucu oluşan mali ve sosyal haklara ortalama brüt 175 TL'yi geçmeyecek şekilde belirlenecek tutar ilave edilebilecek.

Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar ve ekli cetvellerinin uygulanmasına 2014 yılında da devam edilecek.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GÖREV YAPAN PİLOTLARIN UÇUŞ TAZMİNATINA DÜZENLEME

Bakanlar Kurulu Kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan pilotların uçuş tazminatları TSK'da görev yapan pilotlar seviyesine çıkarıldı. Kararla, "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar"ın eki "İş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zammı" ile ilgili I sayılı cetvelde değişiklik yapılarak, listeye "İş ve Meslek Danışmanı" ibaresi eklendi. Kurumsal Bölümü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü kısmının dip not 2. sırasında yer alan 20000 ibaresi 27000 olarak değiştirildi. Ayrıca, uçuş tazminatından yararlanan pilotlardan; uçuş hizmet yılı 13 yıl olanlara 30000, uçuş hizmet yılı 14 yıl olanlara 35000, uçuş hizmet yılı 15 yıl olanlara 40000, uçuş hizmet yılı 16 yıl ve daha fazla olanlara 45000 puan olarak yeniden düzenlendi.

İLAVE EĞİTİM TAZMİNATI

"Özel Hizmet Tazminatı" ile ilgili "İş ve Meslek Danışmanı" ibaresi eklendi. "Diğer Tazminatlar" başlıklı III sayılı cetvelde değişikliğe gidildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre belirlenen oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenecek. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere,
branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmeyecek.

Mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak öğretmen unvanlı kadrolara atananlara ödenecek ilave tazminat oranları şöyle:

-Bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri, denizcilik, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, gemi yapımı, itfaiyecilik ve yangın güvenliği, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, plastik teknolojisi, radyo-televizyon, raylı sistemler teknolojisi,

tasarım teknolojileri, tekstil teknolojisi, uçak bakımı, yenilenebilir enerji teknolojileri;

-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler 15

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler 10

b)Harita-tapu-kadastro, inşaat teknolojisi, kimya veya kimya teknolojisi, kuyumculuk teknolojisi, matbaa, meteoroloji, mobilya ve iç mekan tasarımı, müzik aletleri yapımı, seramik ve cam teknolojisi, tarım teknolojileri, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme;

-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler 12

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler 8

c)Ayakkabı ve saraciye teknolojisi, gıda teknolojisi, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği, laboratuvar hizmetleri, sağlık;

-Enaz 4 yıl yükseköğrenim görenler 10

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler 7

d) Bahçecilik, el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, grafik ve fotoğraf, güzellik ve saç bakım hizmetleri, hasta ve yaşlı hizmetleri, sanat ve tasarım;

-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler 9

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler 6

e) Adalet, aile ve tüketici hizmetleri, büro yönetimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, eğlence hizmetleri, gazetecilik, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, konaklama ve seyahat hizmetleri, muhasebe ve finansman, pazarlama ve perakende, ulaştırma hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri, okulöncesi öğretmenliği (uygulama sınıfı verilenler)

-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler 6

-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler 4

İLAVE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖDENECEK OKUL VE KURUMLAR

İlave Eğitim Öğretim Tazminatı Ödenecek Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Öğretim Okul ve Kurumları" cetveli başlığıyla birlikte değiştirildi. Buna göre, "V SAYILI CETVEL" ilave eğitim öğretim tazminatı ödenecek Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Mesleki ve Teknik Öğretim Okul ve Kurumları şöyle olacak:

-Akşam Sanat Okulu

-Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

-Çok Programlı Lise (mesleki ve teknik eğitim programları

-Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi

-Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi

-Denizcilik Meslek Lisesi

-Halk Eğitimi Merkezi

-Kız Teknik ve Meslek Lisesi

-Meslek Lisesi (İşitme Engelliler)

-Meslek Lisesi (Ortopedik Engelliler)

-Mesleki Açık Öğretim Lisesi

-Mesleki Eğitim Merkezi

-Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu

-Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi î 5 Olgunlaşma Enstitüsü

-Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

-Özel Eğitim iş Uygulama Merkezi

-Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Görme Engelliler III. Kademe)

-Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Zihinsel Engelliler III. Kademe)

-Tapu Kadastro Anadolu Meslek Lisesi

-Tarım Anadolu Meslek Lisesi

-Tarım Meslek Lisesi

-Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

-Ticaret Meslek Lisesi

-Turizm Eğitim Merkezi

-Yaygın Eğitim Enstitüsü

-Ziraat Teknik Lisesi.

VAN DEPREMİ SONRASINDA BÖLGEDE GÖREV YAPAN ÖĞRETİM ELEMANLARINA VERİLEN GELİŞTİRME ÖDENEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

Bakanlar Kurulu, Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle bu yerlerde görev yapan öğretim elemanlarına verilen geliştirme ödeneği uygulamasının 14 Ocak 2014'ten 17 Temmuz 2014'e kadar uzattı.


BU KONUDA YAYIMLANAN ÇİZELGELERİ VE GÜNCEL TAM METNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...





Kaynak:Haber Kaynağı