Vekilden Birand Hakkında Ağır Sözler

Vekilden Birand Hakkında Ağır Sözler

CHP'li vekilden Birand'a ağır hakaretler

CHP'li Adana Milletvekilinden Birand'a ağır hakaretler.

Mehmet Ali Birand'ın vefatından hemen sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ümit Özgümüş resmi twitter hesabından Birand hakkında ağır hakaret dolu mesajlar yayınladı. Twitter kullanıcıları arasında büyük tepki gören mesajlar şöyle.
 
CHP'li vekilin yazdığı mesajlar şöyle;
 
Ümit Özgümüş ?@umitozgumus
 
M.Ali Birand,kişiliksiz,TRT'yi dolandıran, her devrin adamı, son yılların Erdoğan yalakası biriydi. Öldü diye bunları söylemeyecek miyiz?
 
Ümit Özgümüş ?@umitozgumus
 
@muslimsarichp ama o,bu mesleği onurlu yapmadı. Her devrin adamı, son yılların Erdoğan yalakasıydı. Omrgasız ve ilkesızdi..
 
CHP'li vekilin bu sözleri başta takipçileri olmak üzere sosyal medyada duyulmasının ardından büyük tepki çekti... 



Ümit ÖZGÜMÜŞ Kimdir? 

1956 yılında Adana’da doğdu. Adana Erkek Lisesi mezunu olan Ümit Özgümüş, 1977 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden ayrılarak iş hayatına atıldı. Özgümüş Döküm Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini yürüten Özgümüş, 1991 yılında Adana Sanayi Odası Meclis Üyeliği, 1993 yılında Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1995 yılında Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yapmıştır. 1999 yılında Adana Sanayi Odası Başkanı seçilen Özgümüş, bu görevini 2011 yılı Mart ayına kadar sürdürmüştür.
 Bu sürede, Adana Güçbirliği Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Yatırım Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren KOBİ Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini yapan Özgümüş, ayrıca Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği,TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Gümrük ve Turizm A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sanayi Odaları Konsey Başkan Vekilliği görevlerini de yapmıştır.
 2009 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ümit Özgümüş, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.