...VE AKP'DEN İLK TEPKİLER

...VE AKP'DEN İLK TEPKİLER

Çatı aday için ne dediler?

AKP'liler çatı adaya ilk tepkilerini “hayırlı olsun” diyerek gösterdiler. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Kimi Mısır doğumlu olduğuna takıyor, kimi başka bir şeye. Benim taktığım ise şu; Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için siyaseti bilmesi lazım, siyasetin tozunu yutması lazım. Ezilmesi lazım… O zaman karşımıza Ahmet Necdet Sezer gibi bir aday çıkar” dedi.

Muhalefetin yaptığı siyasetin iflas ettiği görüşünü dile getiren Kuzu, “Çatı aday karşısında bir aday bulamamışlardır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıksa İhsanoğlu’nu kendisi de tanımaz” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, muhalefet partileri CHP ve MHP’nin kendi içerisinde bir aday bulamadıklarını belirterek, “Bunun aczi içerisindeler. Dolayısıyla ulusalcı siyasetinin, CHP ve MHP siyasetinin iflasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Belma Satır, siyaset dışı bir adayın aranmasının ayrı bir garabet olduğunu iddia etti. Satır, partili olmayan bir arayışın doğru olmadığını savunarak şöyle dedi:

“Son seçimlerde CHP ve MHP’nin ne kadar az oy almış olsalar da belli bir seçmen kitlesi var. Buna rağmen bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamaları hem seçmene karşı saygısızlık hem de kendi başarısızlıklarını ortaya koydu. Partili aday arayışını doğru bulmuyorum. CHP ve MHP yönetimi yaptıkları işe güven duymadıklarını gösterir. Ben bir AKP'li olarak kendime siyasetime güvenmiyorum. İki partinin ortak aday çıkarması da garip bir durum. Kendi partilerinden bir aday çıkaramadılar. Seçmenlerine karşı saygısızlık. Bizim çıkaracağımız aday karşısında şansları yok. İlk turda bizim gösterdiğimiz adayımız alır. Cumhurbaşkanı adayı bütün toplumdan oy isteyecek.”

Satır, adaylarının açıklanmasının Meclis çalışması ile orantılı olduğunu da kaydetti.

AKP Gaziantep Miletvekili Şamil Tayyar, CHP ve MHP 'nin ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun etrafında birleşmesine tepkisi de gecikmedi.

Twitter'dan dile getiren Tayyar, "Çatı aday belli oldu. Başbakanımızı kutluyorum, hayırlı olsun! Darbeci darbeciyi Çankaya yolunda bulurmuş! Esad ve Sisi kankası, Neocon sempatizanı İhsanoğlu çatı aday! Rabbim verdikçe veriyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı