UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU 5 ŞÜPHELİ SERBEST

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU 5 ŞÜPHELİ SERBEST

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde, kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen, Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın uçurumdan düşerek şehit olduğu, iki jandarma erinin yaralandığı operasyonda gözaltına alınıp...

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde, kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen, Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş'ın uçurumdan düşerek şehit olduğu, iki jandarma erinin yaralandığı operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere, adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

KAÇAK OLAN ŞÜPHELİDE YAKALANIP SERBEST BIRAKILDI

Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı için kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine önceki gece, kaya mezarlarının bulunduğu Emirazizli Mahallesi, Kayabaşı Mevkisi'ndeki dağlık araziye gitti. Jandarmanın 'Teslim olun' çağrısında bulunduğu 5 şüpheli, silahla karşılık verince çatışma yaşandı. Karanlıktan faydalanıp, izlerini kaybettirmeye çalışan şüpheliler arasında dağlık alanda kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında, evli ve bir çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş, uçuruma yuvarlandı. Uçurumun 30'uncu metresinde başını kayaya çarpan uzman çavuş Darbaş şehit oldu.

CENAZESİ MEMLEKETİNE YOLLANDI

Kovalamaca sırasında, şüphelilerin itmesiyle kaçak kazı yapılan çukura düşen Jandarma Er Göktuğ Şenyüz (21) ve uçuruma yuvarlanan Jandarma Er Gökhan Koyunoğlu (21) yaralandı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan iki erden Koyuncuoğlu Denizli Devlet Hastanesi'ne, Şenyüz ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan her iki erin durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

OTOPSİ YAPILDI

Uzman çavuş Darbaş'ın cenazesi ise İtfaiye, Ulusal Medital Kurtarma Ekibi (UMKE), Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından uçuruldan çıkartılıp, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Otopsinin ardından dün Uzman Çavuş Darbaş için Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törenin ardından Darbaş'ın cenazesi Çardak Havalanı'ndan askeri uçakla memleketi Elazığ'a götürülüp, toprağa verildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Olayın ardından şüpheliler Ö.Ç. , O.Ç., T.Ç. ve B.Ç. gözaltına alındı. Firarda olan diğer şüpheli C.Y. de aynı gün akşam saatlerinde yakalandı. Beş şüpheli 'öldürmeye tam teşebbüs, kasten yaralama ve izinsiz kaçak kazı' suçlamasıyla bugün sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı