Uyuşturucu baronuna helikopterli operasyon

Uyuşturucu baronuna helikopterli operasyon

Operasyonda aralarında 2003’te İngiltere’de 400 kilo uyuşturucu yakalanan Sakıp G.’nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yaklaşık 5 ay önce yapılan ihbarda, daha önce uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı belirtilen Sakip G.’nin Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkıyatı yapma hazırlığında olduğu bilgisi verildi. 

Bunun üzerine polis Sakip G.’yi takip etmeye başladı. Sakip G.’nin kaldığı Büyükçekmece’deki evi fiziki takip yöntemiyle izleyen polis, Sakip G.’nin 1 Mart günü 2 kişiyle buluştuğunu belirledi. 2 şüpheli bir süre Sakip G. ile görüştükten sonra bir otomobille evin önünden ayrıldı. Şüphelilerin ayrılmasının ardından narkotik polisi otomobili izlemeye başladı. Takibi polis helikopteri de destek verdi. Şüpheli araç Kırklareli kent merkezinde durduruldu. Operasyonla durdurulan araçta bulunan Hacı Ahmet Ö. ve Neşet Ö. gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramalarda 25 kilo 180 gram uyuşturucu ele geçirildi. Otomobilde uyuşturucun bulunmasının ardından narkotik ekipleri Sakip G.’nin evine baskın düzenledi. Baskında Sakip G. gözaltına alınırken evde yapılan aramalarda 35 kilo eroin ele geçirildi. 

OPERASYON ANLARI KAMERALARA YANSIDI

Yapılan operasyon kameralara da yansıdı. Görüntülerde helikopterle yapılan takip ve polisin karadan takibi yer aldı. Ayrıca otomobilin durdurulması ve şüphelilerin yakalanması ve Sakip G.’nin evine yapılan operasyon da kameralara yansıdı. 

400 KİLO EROİNLE YAKALANMIŞTI

Uyuşturucu sevkıyatını planladığı iddia edilen Sakip G.’nin 2003 yılında İngiltere’de 400 kilo eroin yakalattığı öğrenildi. Eroin yakalatmaktan cezaevine giren ve mal varlıklarına el konulan Sakip G.'nin 2008 yılında şartlı tahliyeyle serbest bırakılarak Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi. 

3’Ü DE TUTUKLANDI

Yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.