Ünlülere yapılan uyuşturucu operasyonunun perde arkası

Ünlülere yapılan uyuşturucu operasyonunun perde arkası

Kenan İmirzalıoğlu’ndan Nehir Erdoğan’a… İşte operasyonun perde arkası

 

Ünlüler şokta… Polisin film gibi uyuşturucu operasyonunda, Kenan İmirzalıoğlu’ndan Nehir Erdoğan’a, Engin Günaydın’dan Mehmet Erdem’e onlarca sanatçı gözaltında. Bağlantıyı kuran isim ise tanıdık çıktı: Yeşilçam’ın ‘kötü adam’ı Eray Özbal.

Polisin film gibi uyuşturucu operasyonunda, Kenan İmirzalıoğlu’ndan Nehir Erdoğan’a, Engin Günaydın’dan Mehmet Erdem’e onlarca sanatçı gözaltında. Bağlantıyı kuran isim ise tanıdık çıktı: Yeşilçam’ın ‘kötü adam’ı Eray Özbal.

İstanbul Narkotik polisinin sokak satıcılarına yönelik yürüttüğü soruşturma sanat dünyasında deprem etkisi yarattı. Beşiktaş ve Sarıyer’deki ünlü eğlence mekanlarında 1 yıldır takip edilen ve ‘torbacı’ diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına düzenlenen operasyonda, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Engin Günaydın, Sarp Apak, Nehir Erdoğan, İlker Aksum gibi isimler gözaltına alındı. İşte adım adım magazin dünyasını ayağa kaldıran baskın:

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşık bir yıl önce Beşiktaş ve Sarıyer’de kokain satan torbacı çetelerini teknik ve fiziki izlemeye aldı.

l Yapılan telefon takibinde, torbacıların, sanatçılara kokain, esrar, uyuşturucu hap servisi yaptığı belirlendi.

l Teknik izlemede, ünlü isimlerin uyuşturucu partilerine şifreli kelimelerle ‘mal’ istedikleri, torbacıların da verilen adreslere servis yaptığı tespit edildi.

HALKANIN İLK İSMİ ERAY ÖZBAL

l Halkanın ilk ismi oyuncu Eray Özbal oldu. Özbal’ı izleyen polis, çok sayıda oyuncu ve şarkıcıya, uyuşturucu temini için aracılık ettiğini ortaya çıkarttı. Zehir trafiği deşifre oldu. Özbal’ın Cihangir’deki evinde serada yetiştirdiği kenevirler ve 5 kilo uyuşturucu hap ele geçirildi.

Düğmeye basan ekipler, İstanbul, Ankara, Çeşme, Muğla, Bodrum’da 60 adrese baskın yaptı. Aralarında ünlülerin bulunduğu 31 kullanıcıyla 22 torbacı yakalandı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen sanatçılar, Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Gözaltı sonrası kan ve kıl örnekleri alınan ünlülere, ‘uyuşturucu kullanmak’ ve ‘yer temin etmek’ suçlamaları yöneltildi.

TATİLDELERDİ

Kenan İmirzalıoğlu Ankara’da; Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan, Koray Candemir ve Murat Eken de İzmir’in Çeşme İlçesi’nde tatil yaptıkları sırada gözaltına alındı.

KAHVALTIDAN HAVALİMANINA

Son olarak ‘Ali Ayşe’yi Seviyor’ adlı diziyle hayranlarının karşısına çıkan Hakan Yılmaz ise Bodrum Gündoğan’da kahvaltı yaptığı sırada gözaltına alındı. Yılmaz’ın eşinden çamaşır istediği öğrenildi.

‘BİLMİYORUM BEN DE BİLGİ ALMAYA GELDİM’

Emniyete getirilen Sarp Apak, “Neden gözaltına alındınız?” sorusu karşısında “Bilmiyorum, ben de bilgi alacağım” dedi. Gözaltına alınan oyunculardan İlker Aksum ise polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BİRAZDAN ÖĞRENECEĞİM

Kenan İmirzalıoğlu, sağlık kontrolünden geçirildikten emniyet girişinde basın mensuplarının “Niçin gözaltına alındınız” sorusuna “Birazdan öğreneceğim” yanıtını verdi

DİSKODA EĞLENİYORDU POLİS GELDİ, DİRENDİ

Oyuncu Özge Özpirinçci, sabaha karşı 04.30 sıralarında Bodrum’daki bir diskoda eğlenirken gözaltına alındı. Polislere bir süre direnen Özpirinçci, ardından İstanbul’a getirilmek üzere uçağa bindirildi.

‘ENGİN’LER SUS PUS

Ünlü oyuncular Engin Altan Düzyatan ve Engin Günaydın, İzmir’de gözaltına alındı. Havayoluyla dün İstanbul’a getirilen Düzyatan ve Günaydın, bir sivil polis aracıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İkili, ısrarlı soruları ise yanıtsız bıraktı.

İLKER AKSUM SERBEST KALDI

Gözaltındaki isimlerden İlker Aksum, emniyetten serbest kaldı… Aksum, emniyetten çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Telefon konuşmalarıyla ilgili ifade verdik. Motosiklet ve başka şeylerle ilgili problemlerim vardı. Benim için bir problem yok, rahatım” diye konuştu.

26′SI OYUNCU VE ŞARKICI

Gözaltına alınan ünlü isimler arasında, Kenan İmirzalıoğlu, Özge Özpirinç, Nehir Erdoğan, “Avrupa Yakası” dizisinde “Burhan Altıntop” karakterini canlandıran Engin Günaydın, “Yalan Dünya” dizisinde “Emir” karakterini canlandıran Sarp Apak, “Yabancı Damat” dizisinde “Ruşen” karakterini oynayan İlker Aksum, “Çok Güzel Hareketler Bunlar” yapımında oynayan ve “Kara Yılan” dizisinde “Şiro” karakterini canlandıran Şahin Irmak, “Yahşi Cazibe” dizisinde “Kemal” karakterini canlandıran Hakan Yılmaz, aynı dizi de “Barış” karakterini canlandıran Gökçe Özyol, “Hakim Beyö” adlı şarkıyla çıkış yapan şarkıcı Mehmet Erdem, Rock Grubu Kargo’nun solisti Orçun Koray Candemir, oyuncu Burçin Terzioğlu, BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) oyuncularından Ersin Korkut ve “Canlı Para” programının sunucusu Engin Altan Düzyatan da bulunuyor.

Devrim Tosunoğlu- Mete Yılmaz- Süleyman Şen-Akşam