ÜNLÜ YOGA HOCASI AKİF MANAF CİNSEL SALDIRI DAVASINDAN BERAAT ETTİ

ÜNLÜ YOGA HOCASI AKİF MANAF CİNSEL SALDIRI DAVASINDAN BERAAT ETTİ

Akif Manaf'ın "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama" suçlarından 15 yıla kadar hapis isteniyordu.

Yoğa Eğitmeni Akif Manaf, "cinsel saldırı" ve kasten yaralama" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Akif Manaf hazır bulundu. Duruşmada şikayetçi P. M. E.'nin üç tanığının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Akif Manaf'a son sözlerini sordu.

"KARINCAYI BİLE İNCİTMEDİM"

Akif Manaf tamamen masum olduğunu belirterek, "Kimseye zarar vermedim. Hayvanlar acı çekmesin diye tavuk ve balık bile yemiyorum. Karıncayı bile incitmedim. Mağduru çok seviyorum. Şikayeti kıskançlıktan kaynaklıdır. Bana iftira atışmıştır. Linç kampanyasına maruz bırakıldım" dedi. Suç ile ilgili hiçbir delilin olmadığını belirten Akif Manaf, bu nedenle tarikat ve hipnoz şeklinde iddiaların ortaya atıldığını belirterek, beraatini istedi.

"ATILI SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADI"

Mahkeme "cinsel saldırı" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek Akif Manaf'ın beraatine karar verdi. Mahkeme "kasten yaralama" suçunun sabit olmadığını da belirterek Manaf'ın bu suçtan da beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDE 15 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, P.M.E'nin şikayeti üzerine soruşturmanın başladığı anlatılıyordu.İddianamede sanık Akif Manaf'ın "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak ve yaralama" suçlarından 15 yıla kadar hapis isteniyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı