ÜNLÜ YAZARIN ZANLISINDAN TÜYLER ÜRPERTEN İFADE

ÜNLÜ YAZARIN ZANLISINDAN TÜYLER ÜRPERTEN İFADE

Mahkemedeki sorgusunda, olay günü Erikli'nin ofisine gittiğini söyleyen Sinem K.'nin “Bana maktulü öldürmem için hiçkimse telkinde bulunmadı. Olayı ben kendim planladım.

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Sinem K. adliyeye getirildi. 

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL Mİ

Annesiyle birlikte kaldığı evde olayda kullandığı silahla beraber yakalanan katil zanlısı Sinem K.'nin akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenildi. Zanlı Sinem K.'nın ilk ifadesinde, "Kitaplarını okuduğu yazar Erikli'yi şeytan olarak gördüğünü ve başkalarına zarar vermemesi için öldürdüğünü söylediği" öğrenildi.

KELEPÇEMİ ÇIKARIN

Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sinem K., nöbetçi savcılıkta ifade vermek için adliye koridorunda beklediği anda kelepçesinin açılmasını istedi.

AÇMAYACAĞIZ

Polislerin "Açmayacağız Sinem" diye uyardığı şüpheli, "Ben sizin gibi bir insan değilim. Sen enerji bedeni ne biliyor musun" diyerek tepki gösterdi. Öte yandan Sinem K. nın koridorda zaman zaman güldüğü zaman zaman ise kendi kendine mırıldandığı görüldü.

58544edec03c0e1afcbe2e33.jpg

MAHKEME İFADESİ

Mahkemedeki sorgusunda, olay günü Erikli'nin ofisine gittiğini söyleyen Sinem K.'nin “Bana maktulü öldürmem için hiçkimse telkinde bulunmadı. Olayı ben kendim planladım. 

Maktül, 'karanlığı atın, meleklerle yaşamak' isimli kitabında kendi düşüncelerini bastırmaktadır. Ben kendisini öldürmekle benim gibi birçok kişinin aynı problemleri yaşamasını engellemiş oldum" dediği öğrenildi.

SİLAH EVDE DURUYORDU

Olayda kullandığı silahın daha önce evlerinde bulunan eski bir silah olduğunu belirttiği kaydedilen Sinem K.'nin, “Daha önce hiç ateş etmemiştim. Daha önce hiç deneme atışı yapmamıştım. Çalışıp çalışmadığını daha önce kontrol etmemiştim, ancak çalıştığını düşünüyordum. 

SEMİNERLERİNE KATILDIM

Ben Beki İkala Erikli isimli şahsın seminerlerine katıldım. Daha sonra şeytan ve diğer varlıkları görmeye başladım. Ve son iki aydır uyuyamamaya başladım. Daha önce ofisine gidip görüşmek istemiştim. Ancak o zaman yanımda silah olup olmadığını hatırlamıyorum. Ellerim enerji alanı tarafından çekilmektedir" dediği aktarıldı.

ekran_resmi_2016-12-17_20.09.28.png

AKIL SAĞLIĞI İNCELEMESİNE GÖNDERİLECEK

Mahkeme, sorgusunu tamamladığı Sinem K.'nın, “Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, savcının akıl sağlığı yönünden gözlem altına alınması yönündeki talebini ise ayrı bir kararla kabul etti.

SAĞLIK KURULUŞUNDA TEDAVİ GÖRECEK

Şüphelinin ifadesi sırasında sıradışı hareketlerde bulunduğunu belirten mahkeme, “Şüpheli tarafından yazılan notlarda intihar etme eyleminin bulunduğu, ifadesi sırasında sıradışı hareketlerde bulunduğu, kafasında örümcek bulunduğu, sürekli ellerini açıp kapattığı, ağlama eyleminde olduğu, kafasını sabit bir noktaya yöneltip beklediği, şüphelinin Adli Tıp İstanbul Şube Müdürlüğü'nün yapılan muayenesi sonucunda düzenlenen raporda aktif evlenme döneminde psikoz tespit edildiği" gerekçesi ile akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için bir sağlık kuruluşunun psikiyatri bölümünde gözlem altına alınmasına karar verdi. 

 

AİLESİNİN YANINDA GÖZALTINA ALINDI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda olayın şüphelisi olarak tespit edilen Sinem K. dün akşam saatlerinde Küçükçekmece’de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada olayda kullandığı 9 mm çapında bir tabanca ele geçirildi. Şüphelinin ailesi çocuklarının psikolojik durumunun iyi olmadığını polislere anlattı.


BAZEN AĞLADI BAZEN GÜLDÜ 

Şüpheli Sinem K.’nın sağlık kontrolünün ardından Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Gece boyunca işlediği cinayetle ilgili sorgulanan şüpheli Sinem K.’nın zaman zaman ağladığı zaman zaman güldüğü öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Sinem K. daha sonra adliyeye sevk edildi.


ADLİYEYE GİDERKEN KONUŞTU 

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğünden polis arasında çıkarılan Sinem K. “Şeytan gördürten insanlar ,karanlığı açmaya çalışan insanlar, yaşamayacaklar. Böyle insanlar şeytan gördürtüyorlar, çoluğumuza , çocuğumuza. Çoluğumuz çocuğumuz şeytan görmesin. Teşekkür ederim” dedi. Daha polis aracına bindirilen şüpheli adliyeye götürüldü

İlgili Haberler